پادکست نیک آوا | Nikava podcast

۰ تا ۱۰۰ ضبط پادکست

اگر علاقه‌مند به ضبط یک پادکست هستید اما نمی‌دانید چگونه، این مقاله را مطالعه کنید تا با نکات لازم برای ساخت پادکست آشنا شوید. ضبط پادکست ساده‌تر از آن چیزی است که تصور می‌کنید. با نیک آوا همراه باشید.

در واقع مراحل ضبط یک پادکست را می‌توان به سه گام ساده تقسیم کرد که در طول این مقاله به جزئیات هر مرحله خواهیم پرداخت:

۱. تدارک و برنامه‌ریزی
۲. تهیه تجهیزات
۳. استفاده از نرم‌افزار

برنامه‌ریزی برای ضبط پادکست

اولین گام در فرآیند برنامه‌ریزی، انتخاب موضوع برای پادکست است. انتخاب موضوع از پراکنده‌گویی‌ و سخنان بی‌مورد جلوگیری و به ایجاد آهنگ منسجم در سراسر برنامه کمک می‌کند. این انتخاب می‌تواند جزو موارد علاقه‌تان یا موضوعی باشد که همیشه شما را مجذوب خود کرده است.

۲۴ پادکست تاثیرگذار در حوزه نیکوکاری

اما در عین حال پادکست توسط مخاطبان شنیده می‌شود و در نتیجه سلایق آنها هنگام انتخاب موضوع باید در نظر گرفته شود. راه‌های زیادی برای حداکثرسازی این پتانسیل وجود دارد.
ابتدا به نوع شنوندگانی که می‌خواهید پادکست برای آنها جذاب باشد، فکر کنید. این چارچوب لازم را به کلام شما می‌بخشد، چونکه می‌توانید نکات خاص و مهمی را متناسب با سلیقه مخاطبان مورد نظر ارائه دهید. چند نکته اصلی که در انتخاب موضوع باید در نظر گرفت، عبارتند از:

  • چطور می‌خواهید با شوندگان ارتباط برقرار کنید؟
  • علاقه‌مندید که شنوندگان چطور با شما ارتباط برقرار کنند؟
  • شنوندگان اصولاً به چه موضوعاتی علاقه دارند؟
  • در مورد چه موضوعاتی می‌توانید اطلاعات ارزشمند را به شنوندگان منتقل کنید؟
  • چه موضوعاتی در حوزه شما وجود دارند که قبلاً در برنامه‌های دیگر به آنها پرداخته نشده است؟

تا اینجا اصل مطلب را متوجه شده‌اید. برقراری ارتباط با مخاطب راهی مؤثر برای شکل‌‌‌دهی اپیزودهای برنامه است و شاید باعث پیدایش یک موضوع داغ و مهم شود که مایل باشید در برنامه آینده خود به آن بپردازید و به حل معضلاتی که مردم با آنها دست و پنجه نرم می‌کنند، کمک نماید.
جستجوی کلمات کلیدی به شما کمک می‌کند تا به آنچه مخاطبان در پی آن هستند پی ببرید و به این ترتیب توجه دیگران را به خود جلب کنید.

تهیه رونوشت پادکست

پس از فکر کردن درباره مخاطبان بالقوه و موضوع پادکست، زمان آن فرا رسیده تا نکاتی که می‌خواهید بیان کنید را روی کاغذ بیاورید. تهیه متن (رونوشت) یک اقدم بسیار مهم است، اما نظرات مختلفی درباره اندازه متن پادکست وجود دارد.

وجود یک متن کوتاه فضای زیادی برای بداهه‌گویی و فرصتی برای نمایش بیشتر خلاقیت یا خصوصیات میزبانان و میهمانان ایجاد می‌کند، اما اگر مراقب نباشید این فرمت ممکن است شلخته، نامرتب و تمرین‌نشده به نظر رسیده و مطالبی که قبلاً در نظر گرفته بودید را فراموش کنید.

در عوض وجود یک متن بلند با جزئیات بیشتر اطمینان می‌دهد که همه نکات مورد نظر را در یک اپیزود عنوان کرده‌اید و همچنین بازخوانی روشنی از ساختار اپیزوهایتان ایجاد می‌‌کند.

با این حال تهیه متن‌های بسیار طولانی با معایبی نیز همراه است، چرا که این متن‌ها می‌توانند فی‌البداهگی و خلاقیت که مسلماً دو جزء اصلی یک پادکست موفق هستند را از شما سلب کنند. همچنین نگارش متن‌های طولانی زمان بیشتری می‌برد و اگر در ضبط پادکست عجله داشته باشید می‌تواند مشکل‌ساز شود.

خلاصه اینکه هیچ رویه واحدی در این رابطه وجود ندارد. هر دو رویکرد را امتحان کنید تا ببنید که کدام روش برای شما نتیجه می‌دهد. راحت و مطمئن بودن از ساختار متن پادکست اولین مانعی است که باید از آن عبور کنید. به عنوان یک قاعده کلی، در مراحل اولیه تهیه متن بلند به تحکیم جایگاه شما کمک می‌کند، اما وقتی به شخصیت پادکست مورد نظرتان رسیدید انتخاب متن کوتاه‌تر می‌تواند فضایی برای مکالمه‌های فی‌البداهه و در عین حال مرتبط با موضوع ایجاد کند.

تجهیزات لازم برای ضبط پادکست

حال که ایده و موضوع را انتخاب کرده‌اید، زمان آن است که لوازم را تهیه کنید. اگر در زمینه ساخت پادکست تازه‌کار هستید، توصیه می‌کنیم کار خود را با تجهیزات ابتدایی شروع کرده و به تدریج آنها را ارتقاء دهید. لوازم ضروری که در ابتدا نیاز دارید عبارتند از:

میکروفن

مهم‌تر از هر چیز داشتن یک میکروفن است. بدون وجود میکروفن خوب نمی‌توانید یک پادکست را ضبط کنید. مدل‌های مختلفی از میکروفن وجود دارد که با شناخت کامل آنها متوجه می‌شوید که کدامیک برای ضبط برنامه‌تان مناسب‌تر است.

  • داخلی:

این میکروفن‌ها برای ضبط صدای حرفه‌ای طراحی نشده‌اند. به این ترتیب میکروفن‌های داخلی (built-in mics) را به عنوان یک راهکار موقت برای ضبط دو اپیزود اول‌تان در نظر بگیرید و سپس سراغ گزینه‌های بهتری بروید.

  • USB:

میکروفن‌های USB نظیر «Rode Podcaster» نقطه شروع مطمئن برای ضبط پادکست هستند، چونکه استفاده از آنها از همان ابتدا ساده است و مستقیماً به رایانه متصل می‌شوند.

  • داینامیک:

این میکروفن‌ها با تمرکز بر صدای نزدیک ساخته شده‌اند و نویزهای فاصله دور را حذف می‌کنند. میکروفن «Shure SM7B» یک انتخاب ایده‌آل در این رابطه است.

  • کاندنسر:

میکروفن کاندنسر «Rode NT1-A» که توسط متخصصان به عنوان یک استاندارد صنعتی شناخته می‌شود، صداهای طبیعی را ضبط می‌کند. در نتیجه این میکروفن برای ضبط صدای ملایم و خفیف انتخاب خوبی به نظر می‌رسد.

هدفون

برای ضبط برنامه‌های خود به یک جفت هدفون پادکست نیز نیاز دارید و اگر درباره انتخاب مدل آن مطمئن نیستید به اولویت‌های خود بیندیشید. راحتی، بودجه و کیفیت صدا همگی جزو شاخص‌های مهم هستند، اما کدامیک اهمیت بیشتری برای‌ شما دارد؟

دستگاه ضبط صوت دیجیتال

اگر در حال ضبط یک پادکست با چند میزبان یا میهمان هستید (و این کار را حضوری انجام می‌دهید)، داشتن یک دستگاه ضبط صوت (رکوردر) دیجیتال منطقی‌تر از وصل کردن چند میکروفن USB به رایانه یا لپ‌تاپ به نظر می‌رسد. رکوردر «Zoom H4n» انتخاب مناسبی برای حرفه‌ای‌هاست، در حالی که «Zoom H1n» گزینه ارزان‌تری به شمار می‌رود. پس از آنکه به خوبی با فضا آشنا شدید، می‌توانید برای ضبط حرفه‌ای‌تر پادکست سراغ دستگاه‌هایی چون «RØDECaster Pro» بروید.

رابط صوتی USB

این لوازم برای پادکسترهایی که صرفاً بر روی رایانه‌ کار می‌کنند و به دنبال بهبود کیفیت صدا هستند، ایده‌آل است. این رابط همچون میکروفن USB از طریق اتصال به رایانه کار می‌کند. سپس میکروفن‌های XLR را به آن وصل کرده و کارتان را شروع کنید.

نرم‌افزارهای لازم برای ضبط پادکست

چه در خانه مشغول ضبط پادکست باشید و چه در فضای باز، به نرم‌افزار ضبط و ویرایش برای صاف کردن صدای پادکست خود نیاز دارید. ما در این راهنما از نرم‌افزار اودسیتی (Audacity) استفاده کرده‌ایم که یک برنامه رایگان با کاربری آسان بوده و با سیستم‌های ویندوز، مک و لینوکس کار می‌کند. با این حال اگر به دنبال امتحان گزینه‌های دیگر هستید، برنامه‌های زیر را به شما معرفی می‌کنیم:

  • GarageBand:

گاراژبند یک نرم‌افزار پرکاربرد در بین آهنگسازان و پادکسترهاست که جزو برنامه‌های ضبط و ویرایش صدا در سیستم عامل مک محسوب می‌شود. طیف گسترده پلاگین‌های افکت صوتی می‌تواند به تنظیم دقیق صدای مورد نظرتان کمک کند و وجود ابزارهای متعدد نیز فضای زیادی برای آزمایش صدای پادکست به کاربران می‌بخشد.

  • Adobe Audition:

این سرویس مبتنی بر حق عضویت با در اختیار داشتن انواع قابلیت‌های جالب از جمله نمایش شکل موج برای افراد حرفه‌ای لازم است (گرچه با منحنی یادگیری شیب‌دار همراه است).

  • Audacity:

همانطور که ذکر شد، این یک نرم‌افزار رایگان با کاربری آسان است. در واقع اودسیتی پرکاربردترین نرم‌افزار ضبط آماتور برای سیستم‌های ویندوز، مک و لینوکس است.

  • Logic Pro:

همچون گاراژبند این نرم‌افزار ضبط پادکست توسط شرکت اپل و برای کاربران آن تولید شده است. اما این نرم‌افزار طیف گسترده‌تری از ابزارهای ضبط و ویرایش صدا را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. استفاده از این برنامه برای موارد ضبط حضوری بسیار توصیه می‌شود.

  • Hindenburg Pro:

این مسلماً بهترین گزینه کیفیت صدا برای پادکسترهای تازه‌کار است. وجود قابلیت ضبط split-track (جداسازی صدای افراد) و تنظیم خودکار سطوح صدا به کاربران اجازه می‌دهد فایل‌های صوتی خود را به محض پایان ضبط دستکاری و اصلاح کنند و در نتیجه یک انتخاب عالی در بین نرم‌افزارهای ضبط پادکست است.

محل ضبط پادکست

استودیو خانگی یا محیط‌های بسته اداری مکان‌هایی مطمئن برای ضبط پادکست هستند که با توجه به وجود تجهیزات بهتر و حواس‌پرتی کمتر می‌توانید محیط پیرامونی خود را کنترل کنید، در حالی که ضبط در فضای باز فاقد چنین ویژگی‌هایی است. به علاوه ضبط خانگی وقتی در یک منطقه ساکت و آرام با برنامه‌ریزی قبلی اتفاق می‌افتد، بسیار حرفه‌ای‌تر جلوه می‌کند. اما ضبط یک پادکست در خانه به این سادگی نیست که هر اتاق به شکل تصادفی و آزمایشی برای این کار انتخاب شود.
بدون نیاز به نصب عایق صوتی می‌توانید راه‌هایی را برای رسیدن به نقطه مطلوب در خانه امتحان کنید. نخست، ساکت‌ترین مکان را انتخاب کنید، جایی که زیاد نگران صداهای نویز پس‌زمینه نباشید و اجسامی چون پنکه را نیز برای حذف صداهای اضافی بردارید. نکته: اتاق‌های فرش‌شده به کاهش میزان انعکاس صدا کمک می‌کنند.

اگر به دنبال تولید صدای حرفه‌ای‌تر از خانه خود هستید، خرید یک فیلتر ضد انعکاس به شما توصیه می‌شود. این فیلترها را می‌توان دقیقاً در پشت میکروفن نصب کرد تا حس کیفیت استودیویی برای ضبط پادکست ایجاد شود.فرصت‌های دیگری نیز در این رابطه وجود دارد.
برای مثال ضبط مصاحبه بر روی تلفن همراه اندکی تنوع و نگرش جدید به برنامه‌های شما می‌بخشد و ضبط در فضای باز با استفاده از برنامه «Voice Memos» آیفون یا «Voice Recorder» اندروید نیز می‌تواند مکالمه جالبی را ثبت کند. پس از انجام این کار فایل ضبط‌شده را جهت ویرایش به رایانه خود منتقل کنید.

یافتن میهمانان برای پادکست

گراهام نورتون (Graham Norton) – مجری گفتگوهای طنز – بدون وجود میهمان نمی‌توانست شوی خود را اجرا کند و اگر صندلی میهمانان او پر از آدم‌های خسته‌کننده بود نیز کسی برنامه‌اش را تماشا نمی‌کرد. به علاوه پرسیدن سوالات به تنهایی ضامن شکل‌گیری یک گفتگوی جذاب نیست. بخشی از پروسه ساخت پادکست، یافتن میهمانان جذابی است که توجه دیگران را به خود جلب می‌کنند.

۱۰ نکته اساسی برای انتخاب میهمانان پادکست

هرچند این کار شاید در ابتدا سخت به نظر برسد، اما نگران نباشید. وب‌سایت MatchMaker.fm فرآیند رزرو میهمان را ساده کرده و ثبت نام در آن رایگان است.
کافی است جزئیات مربوط به پادکست خود را وارد کرده و به هزاران پروفایل میهمان دسترسی پیدا کنید. همچنین تابع جستجو به شما کمک می‌کند نوع میهمانان انتخابی و مورد نظر را محدود و مرتبط‌ترین فرد برای برنامه خود را (جهت مصاحبه) رزرو کنید.

نحوه ضبط پادکست

حال زمان آن رسیده تا ضبط پادکست خود را به شکل عملی آغاز کنید. نرم‌افزار منتخب ما برای این راهنما اودسیتی (Audacity) است که از انتخاب آن پشیمان نخواهید شد. نرم‌افزار را از اینجا دانلود کنید. به محض باز شدن با صفحه‌ای شبیه زیر مواجه خواهید شد.

اودسیتی به طور پیش‌فرض از میکروفن داخلی شما برای ضبط صدا استفاده می‌کند. بنابراین مطمئن شوید که گزینه مورد نظرتان را از منوی کشویی واقع در کنار آیکون میکروفن انتخاب می‌کنید (در این مثال میکروفن Rode Podcaster انتخاب شده است).

آیا میکروفن درست کار می‌کند؟
با کلیک کردن روی نوار سطح ورودی، سطح صدای میکروفن خود را تنظیم کنید.

وقتی آماده ضبط پادکست شدید، روی دکمه قرمز کلیک کنید. پس از اتمام ضبط نیز روی دکمه توقف (stop) کلیک کنید.

آیا چیزی را فراموش کرده‌اید که بخواهید آن را به پادکست اضافه کنید؟ با کلیک مجدد روی دکمه قرمز یک فایل صوتی جدید از ابتدا شروع می‌شود، اما به جای این کار می‌توانید صدای ضبطشده خود را موقتاً متوقف کنید (با فشردن دکمه pause) تا بعداً از جایی که آن را متوقف کردید، ادامه دهید.

مکث و ادامه

ضبط پادکست‌ همیشه طبق برنامه پیش نمی‌رود. حتی پادکسترهای حرفه‌ای هم دچار اشتباه و تپق می‌شوند و در نتیجه به مقداری مکث و استراحت نیاز دارند. با استفاده از قابلیت مکث (pause) نرم‌افزار اودسیتی می‌توانید خود را از زحمت ویرایش حجم بی‌پایان صدا نجات دهید.

برای مکث موقت در بین ضبط پادکست کافی است آیکون «pause» را انتخاب کرده و وقتی آماده شروع کار شدید دوباره روی این دکمه کلیک کنید.

پس از اتمام ضبط، روی دکمه توقف (stop) کلیک کنید تا فایل صوتی جاری به پایان برسد.

خروجی گرفتن از پادکست

در صورت رضایت از ضبط پادکست، زمان آن رسیده تا از فایل خود خروجی بگیرید. برای انجام این کار به منوی فایل رفته و گزینه خروجی صدا را انتخاب کنید (File > Export Audio).

در این قسمت نامی برای اپیزود پادکست انتخاب و نوع فایل‌تان را مشخص کنید.

توصیه ما انتخاب فرمت M4A (AAC) یا MP3 است، چرا که جزو استانداردهای صنعتی و از جمله فایل‌های تحت پشتیبانی محبوب‌ترین پلتفرم‌های میزبانی پادکست نظیر iTunes هستند.

اگر درنتیجه‌ توقف و شروع‌های پیاپی چند فایل صوتی در اختیار دارید، از شما خواسته می‌شود تا آنها را در یک کانال مونو ترکیب کنید. برای ادامه کار دکمه تأیید را بزنید. در مرحله بعد اطلاعات برنامه خود (به اصطلاح متادیتا یا فراداده) نظیر نام هنرمند، عنوان، سال تولید و … را وارد کرده و ادامه دهید.

اگر تصمیم دارید پادکست خود را به صورت MP3 تولید کنید، به نصب یک رمزگذار با عنوان LAME نیاز خواهید داشت. می‌توانید این رمزگذار را از اودسیتی برای ویندوز یا مک دانلود کنید.
همین امر در مورد فایل‌های M4A (AAC) نیز صدق می‌کند که باید آن را از کتابخانه FFmpeg دانلود کنید. قبل از انتخاب Locate آن را از مسیر Audacity > Preferences > Library اضافه کنید. با دنبال کردن دستورالعمل‌ها فایل را دانلود کنید.

سرانجام خروجی برنامه خود را در اودسیتی تأیید کنید. سپس این فایل در محل دانلودشده قابل شنیدن خواهد بود.

ویرایش پادکست

بهترین پادکست‌ها به ندرت بی‌نیاز از جادوی ادیت و ویرایش بوده‌اند. چه برای حذف یک کلمه اشتباه، حذف زمان‌های سکوت یا کاهش صداهای پس‌زمینه، بهتر است قبل از انتشار صدای خود را تر و تمیز کنید. با انتخاب مسیر File > Import > Audio صدای ضبط‌شده را به نرم‌افزار اودسیتی وارد و ویرایش کنید.

یکی از رایج‌ترین مشکلاتی که پادکسترها با آن روبرو هستند، زمان‌های سکوت (مکث) است. مجری‌های پادکست شاید برای چند ثانیه مکث کنند تا افکارشان جمع شود، اما این کار باعث مهیج شدن محتوا نمی‌شود. در نتیجه این بخش‌ها را با قابلیت Truncate Silence نرم‌افزار حذف کنید.

برای این منظور کل فایل خود را هایلایت کرده و سپس مسیر Effect > Truncate Silence را دنبال کنید. با وارد کردن تنظیمات زیر زمان‌های سکوت (dead air) حذف می‌شوند.

سطح: -20dB

مدت زمان: ۲ ثانیه

حذف کردن تا: ۰ ثانیه

طول شکل موج اکنون باید کوتاه شده باشد. به این ترتیب هر صدایی با طول موج کمتر از -۲۰ دسی‌بل و طولانی‌تر از دو ثانیه حذف می‌شود.

اگر متوجه خشن یا تند بودن صدا شدید (یا اینکه اصلاً صدای خوبی به نظر نمی‌رسید)، قبل از پیش‌نمایش صدا آن را با تنظیمات تا حدودی اصلاح کنید.

در اودسیتی امکان بهبود پادکست از طریق انجام چند اقدام همچون تقویت یا نرمال‌سازی صدا برای سطوح صوتی ثابت، اضافه کردن fade in/out و حذف نویزهای پس‌زمینه وجود دارد.
منبع: وبسایت podcast.co

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *