استفاده عمومی از پادکست و وبینار طی چند سال گذشته رو به رشد بوده، تا جایی که در دوران همه‌گیری کرونا جوامع برای کسب اطلاعات بیشتر درباره موضوعات خاص یا صرفاً به عنوان یک سرگرمی ساده به این دو رسانه نسبتاً جدید روی آوردند. این در حالی است که پادکست و وبینار برای خیریه‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد نیز اهمیت فزاینده‌ای پیدا کرده، هم از لحاظ رشد آگاهی و هم از نقطه‌نظر جذب سرمایه.

پادکست‌ها خیریه و وبینارها

در این میان پادکست به محتوایی بسیار محبوب نزد کاربران تبدیل شده است. طبق گزارش وبگاه «Podcast Industry Insights» بیش از 2.5 میلیون پادکست در فهرست اپل پادکست (Apple Podcasts) ثبت شده که از پرطرفدار بودن این رسانه حکایت دارد.

همچنین طبق گزارشی از «Infinite Dial, Edison Research and Triton»، افراد سنین 12 ساله و بالاتر در آمریکا به احتمال فراوان از سرویس‌های اسپاتیفای (31 درصد)، پاندورا (18 درصد) و گوگل پلی/ یوتیوب موزیک (14 درصد) برای گوش دادن به پادکست‌های آنلاین استفاده می‌کنند و احتمالاً الگوهای مشابهی در اروپا و بریتانیا نیز وجود دارد.

بنابراین پادکست‌ها محبوب هستند، هرچند محبوبیت آنها به ویژه در میان گروه‌های خاص سنی مشهود است. گزارش «Infinite Dial, Edison Research and Triton» حاکی است که افراد جوان به احتمال زیاد به پادکست‌ها گوش می‌دهند. این تحقیق نشان داد که افراد 12 تا 34 ساله احتمالاً طی ماه گذشته به یک پادکست گوش داده‌اند (50 درصد) و این تعداد با رفتن به محدوده‌های سنی بالاتر کاهش می‌یابد.

آمارهای فوق از جمله نکات مهمی است که سازمان‌ها به ویژه هنگام بررسی گروه‌های سنی باید مورد توجه قرار دهند. به عبارت دیگر اگر در پی جذب گروه‌های سنی جوان‌تر هستید، شاید سرمایه‌گذاری در پادکست‌ها راهکار خوبی به نظر برسد. اما اگر به دنبال رشد مخاطبان مسن‌تر خود هستید، احتمالاً پادکست کارساز نباشد. نکات آماری زیر از اینفوگرافی تولیدشده توسط «Music Oomph» حاصل شده است:

  • به احتمال 68 درصد شنوندگان پادکست دارای مدرک تحصیلات تکمیلی هستند.
  • به احتمال 56 درصد شنوندگان پادکست دارای مدرک لیسانس هستند.
  • به احتمال 45 درصد شنوندگان پادکست بیش از 250 هزار دلار درآمد دارند.
  • شنوندگان پادکست در آمریکا بیشتر احتمال می‌رود که مرد باشند.
  • حدود 50 درصد از موارد گوش دادن‌ به پادکست در خانه انجام می‌شود.
  • حدود 80 درصد از شنوندگان کل اپیزود را گوش می‌دهند.

اگر خواهان جذب افراد تحصیل‌کرده با درآمد بالا هستید، پادکست گزینه مناسبی برای‌ شماست.

در همین حال پادکست شیوه بسیار خوبی برای جمع‌آوری پول، چه از طریق درخواست کمک‌های داوطلبانه و چه از طریق مدل‌های عضویتی است، اصولاً به این خاطر که مردم حاضرند بهای آن را پرداخت کنند. برای مثال، طبق گزارش «Edison Research»، تقریباً نیمی از مردم آمریکا حاضر به پرداخت پول برای پادکست‌ها هستند.

همچنین بر اساس گزارش «Insider Intelligence Podcast Industry Report»، مخارج سازمانی در مورد پادکست‌ها یک بازار رو به رشد را تجربه می‌کند، تا جایی که هزینه تبلیغات پادکست در آمریکا طی سال 2021 از 1 میلیارد دلار فراتر رفت و پیش‌بینی می‌شود این رقم در سال 2024 به دست کم 1.6 میلیارد دلار برسد. 

گزارش «Adobe Analytics» از بازدهی بالای این هزینه‌ها حکایت دارد، چرا که 60 درصد از مصرف‌کنندگان تحت نظرسنجی اعلام کرده‌اند که پس از شنیدن یک تبلیغ در جستجوی محصول یا خدمت مورد نظر بوده و 25 درصد از آنها محصولی که از طریق آگهی پادکست تبلیغ شده را خریداری کرده‌اند.
آمارهای جامعه بریتانیا نیز تصویر مشابهی از اشتیاق فزاینده به پادکست را ترسیم می‌کند. مطالعه «Statista» در سه ماهه آخر سال 2021 نشان می‌دهد که 59 درصد از شهروندان بریتانیایی در مقطعی به پادکست گوش داده‌اند، در حالی که 71 درصد از آنها با قالب پادکست آشنا بودند.

نظرسنجی دیگری از Statista حاکی است که 79 درصد از بریتانیایی‌ها بر روی تلفن‌های هوشمند خود به پادکست گوش می‌دهند. لپ‌تاپ و رایانه‌های رومیزی با 15 درصد زمان گوش دادن به پادکست در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

از طرف دیگر محبوبیت وبینارها نیز افزایش یافته، تا جایی که به گزارش «ON24»، اکثر تیم‌های بازاریابی، وبینارها را یک بخش ضروری از استراتژی بازاریابی خود تلقی می‌کنند. بیش از نیمی از بازاریاب‌ها برای امر تبلیغ به وبینارها متکی هستند و مطالعات نشان می‌دهد که 2 تا 5 درصد از شرکت‌کنندگان در پایان وبینار دست به خرید می‌زنند.

طبق آمار اخیر منتشرشده توسط «Business Wire»، 89 درصد از بازاریاب‌ها عقیده دارند که وبینارها در زمینه ایجاد مشتریان بالقوه بهتر از سایر اشکال محتوا عمل می‌کنند.

اولویت کاربران استفاده از رایانه‌های رومیزی برای تماشای وبینارهاست، به طوری که 94 درصد از شرکت‌کنندگان ترجیح می‌دهند که روی رایانه‌های سنتی به تماشای وبینار بنشینند و تنها 7 درصد از تلفن‌های همراه و تبلت‌ها برای این منظور استفاده می‌کنند. به گزارش Inc.com، ایمیل مؤثرترین ابزار تبلیغ وبینار برای جذب کاربران است و 33 درصد موارد عضویت‌ در روز وقوع وبینار اتفاق می‌افتد.

طبق گزارش «MegaMeeting»، بهترین روز برای نمایش وبینار پنج‌شنبه‌هاست. چهارشنبه نیز یک گزینه قوی برای وقوع وبینار و از لحاظ اولویت به پنج‌شنبه‌ها نزدیک است. در همین حال، مطالعه «Click Meeting»، بهترین زمان شروع وبینارها را ساعات 14:00، 15:00 و 16:00 می‌داند، گرچه این ساعات می‌تواند با توجه به مناطق زمانی متفاوت باشد.

طبق مطالعه دیگری از «WorkCast» طول وبینارها باید 60 دقیقه باشد و نکته مهم اینکه نباید محصولی را به طور «زورکی» به دیگران قالب کنند، چرا که طبق آمار «Brighttalk» این امر می‌تواند 78 درصد از خریداران احتمالی را از قصد خود منصرف کند. در پایان هر وبینار باید یک جلسه پرسش و پاسخ بگذارید و سعی کنید زمان هر پاسخ را محدود کنید تا موضوعات بیشتری را پوشش دهید.

پادکست خیریه یا وبینار؟!

خلاصه اینکه، هم پادکست‌ها و هم وبینارها بیش از پیش محبوبیت یافته‌اند، اما برای جا افتادن کامل به زمان بیشتری نیاز دارند.
اگر به دنبال افزایش نرخ تبدیل هستید، وبینارها ممکن است انتخاب قوی باشند، اما اگر در پی افزایش آگاهی و گسترش دامنه جذب مخاطبان هستید شاید بهتر باشد به سمت تولید پادکست‌ خیریه حرکت کنید.

منبع: ترجمه شده از سایت charitydigital