(زمان مطالعه: 4 دقیقه)

برخی از مؤسسه‌های خیریه هر هفته یا هرماه پادکست‌های جذاب و جالبی تولید می‌کنند. پادکست‌ها این فرصت را می‌دهند که از منظر جدیدی به موضوعاتی مانند جمع‌آوری کمک مالی، شرح فعالیت‌ها و جذب داوطلب و... نگاه کنیم تا بتوانیم فعالیت‌های مؤثرتری داشته باشیم. در این مقاله قصد داریم برخی از پادکست‌ها در بخش خیریه را معرفی کنیم.

پادکست charitychat

Charity Chat نوعی انجمن غیرانتفاعی برای یادگیری، تفسیر امور بشردوستانه و مشارکت در بخش خیریۀ انگلستان است که پادکست معروفی را تولید می‌کند. تولیدکنندگان این پادکست گروهی از داوطلبان هستند که علاقۀ زیادی به بخش خیریه دارند. آن‌ها می‌کوشند که از طریق پادکست‌هایشان، داوطلبان بیشتری جذب کنند تا ابزارهای یادگیری را به کارمندان خیریه‌ها ارائه دهند، مشارکت را بیشتر کنند و به ایده‌های نو دست یابند.

تهیه‌کننده و مدیر این پادکست ساموئل دیویس (Samuel Davies) است. او در جمع‌آوری کمک‌های مالی، مدیریت و رهبری موفق سابقۀ درخشانی دارد و از سال 2006 در جمع‌آوری کمک‌های مالی، بازاریابی و داوطلبانه در بخش خیریه تخصص یافته است.

تهیه‌کنندۀ دیگر این پادکست راشل کانروی (Rachael Conroy) است. او که در این حوزه فعالیت می‌کند، پیش از این یکی از مهمانان پادکست ChrityChat بوده است.

پادکست Charity Talks

هدف از تولید پادکست Charity Talks کمک به افراد است تا بتوانند مؤسسه‌های خیریۀ بزرگ محلی، ملی و بین‌المللی را شناسایی کنند و با آن‌ها آشنا شوند. برای رسیدن به این هدف، در این پادکست با مؤسسان و مدیران این خیریه‌ها گفت‌وگو می‌شود. در هر اپیزود، دربارۀ مأموریت یک مؤسسۀ خیریه و شیوه‌های کمک به آن مجموعه صحبت می‌شود. در برخی ایپزودها نیز افراد الهام‌بخشی معرفی می‌شوند که توانسته‌اند اثرگذار باشند.

پایه‌گذار این پادکست بروک دانفسکی (Brooke Dunefsky) دانشجوی دانشگاه ییل (Yale University) است که عاشق یافتن راه‌حل‌های خلاقانه برای مشکلات دنیاست. هنگامی که او متوجه شد که هیچ پادکستی وجود ندارد که با مصاحبه با مدیران سازمان‌های غیرانتفاعی، مردم را با سازمان‌های خیریۀ بزرگ آشنا کند، بروک تصمیم گرفت تا Charity Talks را در سال 2019 راه‌اندازی کند.

اپیزود چهل‌ودوم این پادکست دربارۀ END Fund است که هزینۀ درمان میلیون‌ها آفریقایی را تأمین می‌کند.

پادکست Third Sector

پادکست Third Sector در واقع نوعی مجلۀ صوتی در حوزۀ خیریه است که متخصصان این حوزه را از آخرین اخبار در این بخش مطلع می‌کند و به‌روز نگه می‌دارد. مجموعۀ پادکست محبوب آن‌ها موضوعات مختلفی را پوشش می‌دهد، از جمع‌آوری کمک‌های مالی آنلاین تا معرفی انواع مؤسسه‌های خیریه. این پادکست برای خیریه‌های کوچک‌تر که می‌خواهند فعالیت‌های خود را گسترش دهند و نیز برای کسانی که می‌خواهند از آخرین اخبار خیریه‌ها آگاه شوند مناسب است. پادکست Third Sector به‌صورت هفتگی اجرا می‌شود. عنوان آخرین اپیزود این پادکست که در 12 نوامبر 2022 منتشر شده «خیریه‌ها چگونه می‌توانند از TikTok استفاده کنند؟» است.

پادکست Charity Matters

پادکست Charity Matters داستان مبتکران، کارآفرینان و قهرمانان الهام‌بخش را به اشتراک می‌گذارد. این افراد برای برطرف کردن مشکلات بشریت می‌کوشند و فعالیت‌های خارق‌العاده‌ای را انجام می‌دهند. مؤسسۀ غیرانتفاعی Charity Matters بیش از یک دهه پیش راه‌اندازی شد. این مؤسسۀ غیرانتفاعی مکانی برای بازگو کردن داستان‌های قهرمانان این حوزه است و اکنون به مکانی برای الهام، تشویق، هیجان و فعالیت تبدیل شده است. برای اطلاع‌رسانی، الهام بخشیدن و ایجاد تفاوت، این مؤسسه تصمیم گرفت که شروع به تولید پادکست کند. اکنون پادکست Charity Matters یکی از بهترین‌های این حوزه است. هنگامی که این مقاله را مطالعه می‌کنید، اپیزود پنجاهم این پادکست تولید و منتشر شده است. در این اپیزود با تاکونا گوردون (Tanuka Gordon) گفت‌وگو می‌شود که مؤسسۀ خیریه‌ای دارد به نام Mindful Littles.

پادکست Charity Digital

Charity Digital Podcast پادکستی بسیار جذاب است که به مؤسسه‌های خیریه کمک می‌کند از بازاریابی دیجیتال و فنّاوری‌ها برای کاراتر شدن فعالیت‌های خود استفاده کنند. وب‌سایت این مجموعه مقالات وبلاگی پرمحتوایی دارد که خواندن آن‌ها نیز می‌تواند ایده‌های جالبی برای دیجیتالی شدن فرایند مؤسسه‌های خیریه ارائه دهد. Charity Digital که تولیدکنندۀ این پادکست است، در سال 2001 تأسیس شد که به سایر مؤسسه‌های خیریه کمک کند تا مأموریت‌های خود را با استفاده از فنّاوری دیجیتال تسریع ببخشند. تا به امروز، این مؤسسه توانسته است به بیش از 400هزار کارشناس امور خیریه کمک کند تا از طریق پلتفرم رسانه‌ای خود دربارۀ تحولات دیجیتال بیاموزند. این مؤسسه خدماتی به مؤسسه‌های خیریه ارائه می‌دهد که با کاربست فنّاوری دیجیتال، برخی از آن‌ها را قادر ساخته است میلیون‌ها پوند صرفه‌جویی کنند.

برخی از عناوین پادکست‌ها عبارت‌اند از: «تغییرات آب‌وهوایی و بخش خیریه»؛ «چگونه فنّاوری می‌تواند اعتماد ایجاد کند»؛ «اهدای آنلاین: چگونه مؤسسه‌های خیریه می‌توانند داده‌ها را به‌طور مؤثر مدیریت کنند؟».

پادکست RTS London

پادکست RTS London را Royal Television Society تولید می‌کند. RTS نوعی مؤسسۀ خیریه است که در حوزۀ آموزش فعالیت می‌کند. این مؤسسه برنامه‌هایی نظیر اعطای جوایز سالانه‌ در حوزۀ تولیدات تلویزیونی و اعطای جوایز دانشجویی را اجرا می‌کند. همچنین بورسیه‌هایی را به افراد مستعد که مشکلات مالی دارند، اعطا می‌کند تا در حوزۀ تلویزیون و فنّاوری آموزش ببینند و بعدها بتوانند در این حوزه فعالیت‌ کنند.

در اپیزود Neurodiversity & Mentally Healthy Productions این پادکست دربارۀ این موضوع صحبت می‌شود که برخی از افرادی که در صنعت فیلم و تلویزیون بریتانیا مشغول به کارند با مشکلات روحی و روانی مواجه‌اند. چنین وضعیتی می‌تواند محیط کاری را ناسالم کند. ساعات کار طولانی و استرس شدید روزانه وضعیت عصبی را دچار تنش می‌کند و اگر فرد زمینۀ بیماری‌های اعصاب و روان داشته باشد، این وضعیت بغرنج‌تر خواهد شد.

پادکست Show The Charity Charge

پادکست The Charity Charge را شرکتی با همین نام تولید می‌کند. این شرکت عام‌المنفعه در آمریکا مستقر است. کارآفرین اجتماعی، استفان گارتن (Stephen Garten) بنیان‌گذار این مؤسسه است. در این پادکست، او با مدیران بنیادها و مؤسسه‌های غیرانتفاعی گفت‌وگو می‌کند. محور این گفت‌و‌گوها تأثیرات اجتماعی فعالیت‌های خیریه، جمع‌آوری کمک‌های مالی و چنین موضوعاتی است. برخی از افرادی که در این پادکست با آن‌ها گفت‌وگو شده عبارت‌اند از: لیزا ون دوسن (Lisa Van Dusen)، مدیر اجرایی صندوق اجتماعی پالو آلتو (Palo Alto)؛ جورج بنجامین (Georges Benjamin)، مدیر اجرایی انجمن بهداشت عمومی آمریکا (APHA)؛ گرانت تراهانت (Grant Trahant)، بنیان‌گذار Causeartist و RefiJobs.

پادکست Do More Good

پادکست Do More Good گفت‌وگو دربارۀ توسعۀ حرفه‌ای و جمع‌آوری کمک‌های مالی در بخش خیریه است. اپیزودهای این پادکست، طیف وسیعی از موضوعات را پوشش می‌دهند. مهمانانی از حوزه‌های مختلف دعوت می‌شوند تا تجربه و بینش خود را به اشتراک بگذارند.

کِنت و جیمز تولیدکنندگان این پادکست هستند که ایپزودها را در فضایی غیررسمی و در کافه‌ها ضبط می‌کنند. در اپیزود نودوهشتم آن دو با یوگنی هاروی (Eugenie Harvey)، مدیر اجرایی The Funding Network گفت‌وگو می‌کنند. The Funding Network مؤسسۀ خیریه‌ای مستقر در لندن است که سازمان‌های غیرانتفاعی کوچک و اهداکنندگان را با هم آشنا می‌کند.

پادکست The Charity CEO

پادکست The Charity CEO گفت‌وگوهایی تخصصی است با هدف الهام بخشیدن، اطلاع‌رسانی و ارائۀ بینش‌های عملی دربارۀ چالش‌هایی که امروز بر فعالیت‌های مدیران و سرپرستان خیریه و مؤسسه‌های غیرانتفاعی تأثیر می‌گذارند. با پرداختن به موضوعاتی متفاوت در هر قسمت، دیویا اوکانر (Dhivya O'Connor)، از مدیران ارشد اجرایی دعوت می‌کند تا بینش‌های منحصربه‌فرد، دانش تخصصی و درس‌های آموخته‌شده از مدیریت و رهبری خیریه‌های موفق را به اشتراک بگذارند.

دیویا اوکانر ‌ مدیری پویا و نوآور با بیش از 22 سال تجربه در بخش‌های غیرانتفاعی و خصوصی است. در حال حاضر، او مدیرعامل موقت یک مؤسسۀ خیریه است. همچنین، او یکی از اعضای هیئت‌مدیرۀ Book Aid International است. این سازمان برای توسعۀ کتابخانه در بیش از 30 کشور فعال است. او که مدافع سرسخت فعالیت‌های خیریه است، این پادکست را در اوت 2020 راه‌اندازی کرد.

پادکست Weston Park Cancer Charity

در این پادکست داستان‌هایی دربارۀ فعالیت‌های مؤسسۀ خیریۀ Weston Park Cancer Charity برای شنوندگان بازگو می‌شود. این گفت‌و‌گوها از مرحلۀ تأمین مالی تحقیقات تا ارائۀ کمک و حمایت عاطفی را دربرمی‌گیرد، زیرا تولیدکنندگان این پادکست و مدیران مؤسسۀ خیریه بر این باورند که سرطان همه‌چیز را تغییر می‌دهد و باید تا حد ممکن به بیماران و خانواده‌هایشان کمک کرد.

در اپیزود Enhancing the radiotherapy experience نیکی اینگرام (Nicki Ingram)، متخصص رادیوگرافی بالینی، دربارۀ خدماتی صحبت می‌کند که تیم رادیوتراپی این مؤسسۀ خیریه برای کمتر شدن مشکلات بیماران ارائه می‌دهد. در اپیزود Independent Living Coordination با استیو چو، مدیر اجرایی Age UK Sheffield گفت‌وگو می‌شود. این دو مؤسسه در حوزۀ سرطان با هم همکاری می‌کنند. حوزۀ همکاری آن‌ها حمایت از افراد مسن مبتلا به سرطان است.


با چند پادکست در حوزۀ خیریه و فعالیت‌های بشردوستانه آشنا شدیم. همان‌طور که در مقالۀ «چطور در حوزۀ نیکوکاری پادکست بسازیم» گفته شد، تولید پادکست باید بخشی از استراتژی رسانۀ هر مؤسسۀ خیریه‌ای باشد. برای آشنایی بیشتر برای برنامه‌سازی در این حوزه خوب است که پادکست‌های سایر مؤسسه‌های خیریه را بررسی کنیم و از فعالیت‌های مفیدشان الگوبرداری کنیم. در مقاله‌ای دیگر بقیۀ این پادکست‌ها را معرفی خواهیم کرد.

پادکست نیک آوا

بیشتر با نیک آوا آشنا بشید تا بدونید ما در چه حوزه‌ای پادکست تولید می‌کنیم.