شناسایی مخاطبان هدف به منظور برگزاری موفقیت‌آمیز کمپین بازاریابی، از اهمیت بسزایی برخوردار است.

صحبت درباره مخاطبان هدفِ بخش‌های مهم فرآیند ساختانیمیشن توضیحی است و زمانی که بحث ایجاد پیام‌های تأثیرگذار ویدیویی مطرح می‌شود، شناخت این مخاطبان، اهمیت مضاعفی پیدا می‌کند.

شناسایی دقیق مخاطبان این امکان را فراهم می‌کند که ویدیوی خود را با اهداف، سلایق و خواسته‌های آنها مطابقت دهید. این به نرخ تعامل بالاتر و ارتباط مؤثرتر با مخاطبان و به تعبیر دیگر موفقیت بیشتر ویدیو و کمپین ویدئویی بازاریابی منجر می‌شود.

5 روش ساده برای شناسایی مخاطبان هدف انیمیشن و پادکست

 با مرور نکات و توصیه‌های عملی زیر می‌توانید با نحوه شناسایی مخاطبان هدف خود آشنا شوید.

1. استفاده از تحقیقات بازاریابی برای یافتن سرنخ

تحقیقات بازاریابی و یا تجزیه و تحلیل صنعتی می‌تواند اقدامی مفید برای شروع کار شناسایی مخاطبان هدف باشد. مطالعه روند مصرف‌کنندگان، انجام تحقیقات بازار و جستجوی الگوهایی در بین گروه‌های مهم جمعیتی می‌تواند شما را به سمت تصویر واضح‌تری از مخاطبان هدف هدایت کند.

گوگل آنالیتیکس

در عین حال می‌توانید از ابزارهایی چون نظرسنجی، مصاحبه و تجزیه و تحلیل (آنالیتیکس) رسانه‌های اجتماعی برای گردآوری اطلاعات ارزشمند در این خصوص استفاده کنید. به این ترتیب شاید بتوانید مخاطبان بالقوه و کشف‌نشده را شناسایی کنید یا به طور واضح‌تری از خواسته‌های مخاطبان خود مطلع شوید.

2. تجزیه و تحلیل مشتریان فعلی

بررسی و مطالعه پایگاه مشتریان فعلی از نکات اساسی هنگام تعیین مخاطبان هدف است. کار خود را با شناسایی خصوصیات مشترک در بین وفادارترین و راضی‌ترین مشتریان خود آغاز کنید و به دنبال تعریف الگوهای مربوط به سن، جنسیت، مکان، صنعت و عنوان شغلی باشید.
این تجزیه و تحلیل به شما کمک می‌کند تا ضمن اصلاح شناخت و باورهای خود نسبت به مخاطبان هدف، انیمیشن‌های توضیحی را متناسب با آن تنظیم کنید.

3. ایجاد پرسونای مشتری

پس از جمع‌آوری اطلاعات و داده‌های مشتریان نوبت به ایجاد پرسونای مشتری یا شخصیت (personas) خریدار می‌رسد. پرسونای مشتری، تصویری خیالی از مشتری یا مخاطب ایده‌آل شماست. در زیر نمونه پرسونا تولید محتوا را مشاهده می‌کنید.

نمونه-پرسونا-تولید-محتوا

به خاطر داشته باشید که احتمالاً با تعداد انگشت‌شماری از شخصیت‌های مختلف خریدار که نماینده انواع مشتریان در صنعت شما هستند، مواجه خواهید شد.
لازم نیست تک تک مشتریان تناسب دقیق و کاملی با هر یک از این شخصیت‌های خیالی داشته باشند، پرسوناها صرفاً مدل‌هایی هستند که به شما کمک می‌کنند تا مخاطبان خود را بشناسید.

پرسونای خریدار می‌تواند شامل جزئیاتی چون گروه سنی، علایق، اهداف، چالش‌ها و انگیزه‌ها باشد. هنگام تصمیم‌گیری‌های بازاریابی خود را در ذهن هر پرسونا تصور کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا بر روی بهترین روش جذب آنها با استراتژی‌های مختلف تحت اختیار خود متمرکز شوید.

بیشتر بخوانیم:

بهترین راه‌های کسب درآمد از پادکست

4. استفاده از تجزیه و تحلیل و معیارهای پیشرفته

ابزارهای آنلاین زیادی وجود دارد که به شما کمک می‌کند تا عملکرد دقیق اقدامات بازاریابی خود را بسنجید. پلتفرم‌هایی چون یوتیوب (YouTube)، ویمیو (Vimeo) یا ویستیا (Wistia)، آمار تجزیه و تحلیل دقیق در مورد عملکرد ویدیو را برحسب گروه‌های مخاطبان ارائه می‌دهند. این نوع بازخورد می‌تواند اطلاعات ارزشمندی را در خصوص بینندگان فراهم کند.

به معیارهایی چون مدت زمان بازدید، نرخ تعامل و حفظ مخاطب در بین گروه‌های مختلف سنی و جمعیتی توجه کنید. این داده‌ها به خوبی نشان می‌دهند که کدام گروه‌ از مخاطبان هدف واکنش مثبتی به ویدیوهای شما داشته‌اند.

5. اصلاح و آزمایش

شناسایی مخاطبان هدف یک فرآیند مستمر و مداوم است. با دسترسی به داده‌ها و کسب تجربیات بیشتر می‌توانید به پرسونای مشتری که ساخته‌اید، رجوع کرده و حتی آنها را اصلاح و قوی‌تر از قبل کنید.

  • از طریق انجام نظرسنجی‌ یا جمع‌آوری نظرات و کامنت‌های ویدیوهای خود، بازخورد بینندگان را بررسی کنید.
  • از تست A/B برای مقایسه نسخه‌های مختلف ویدیوهای خود و سنجش تأثیر آنها بر نرخ تعامل و تبدیل استفاده کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله "10 تکنیک ساده برای تست A/B در ویدئوهای بازاریابی" را مطالعه کنید.
  • ایده‌های جدید و خلاقانه را امتحان کرده و نحوه واکنش مخاطبان به این ایده‌ها را بررسی کنید.

شناسایی مخاطبان هدف با ایجاد پرسونای مشتری

شناسایی مخاطب هدف؛ موفقیت کمپین بازاریابی

شناسایی مخاطبان هدف از اهمیت شایانی برای موفقیت کمپین ویدئویی برخوردار است. با صرف زمان و تلاش در جهت تحقیقات، تعریف پرسونای مشتری، استفاده از تجزیه و تحلیل و متعهد ماندن به آزمایش و اصلاحات، می‌توانید ویدیوهایی بسازید که با مخاطب هدف، ارتباط برقرار کند، نرخ تعامل را افزایش دهد و نتایج مثبت کسب و کار را به ارمغان آورد.

منبع: وبسایت nextdayanimations