اگرچه استفاده از متنها و محتواهای شفاف در وبسایت خیریه، مهمترین مؤلفه در رساندن پیام خیریه به مخاطبین است؛ اما انتخاب تصاویر مناسب از جهتی دیگر میتواند در راستای اطلاع رسانی درباره اهداف خیریه، کمک ویژهای کند.
خیریهها و موسسات مردم نهاد بزرگ ممکن است بودجه بسیار خوب و قابل توجهای را برای تهیه عکس یا فیلم از فعالیتهایی که انجام میدهند، داشته باشند، اما بسیاری از موسسات خیریه چنین سرمایه و بودجهای را در اختیار ندارند. با این وجود چنین موسساتی نیز میتوانند کارهای مثبت زیادی را با توجه به بودجه خود برای بهبود وبسایت خیریه انجام دهند. در ادامه به تعدادی از کارهایی که شما میتوانید برای بهبود وبسایتتان انجام دهید، اشاره خواهیم کرد.
نکات کلی درباره طراحی سایت خیریه
اگر در حال راه اندازی یا طراحی مجدد سایت خود هستید، بهتر است به این موضوع توجه کنید که کلیت طراحی سایت براساس ویژگیها، اهداف و تصاویر تهیه شده توسط مجموعه شما باشد. گاهی دیده میشود که در ابتدا طراحان سایت بدون توجه به چنین موضوعی، وب سایتی را براساس عکسهای آماده در گوگل طراحی میکنند؛ اما پس از اینکه عکسهای اصلی تهیه شده توسط خیریه در سایت بارگذاری میشود، نمای کلی سایت به مانند قبل خوب به نظر نمیرسد!
برای مطالعه:
علت چنین موضوعی آن است که طراح از عکسهای آماده و حتی باکیفیت در طراحی اولیه سایت استفاده کرده است؛ اما شاید عکسهای تهیه شده توسط مجموعه آن کیفیت لازم به اندازه عکسهای آماده در گوگل را نداشته باشد، بنابراین ممکن است خروجی نهایی کمی در ذوق مخاطب بزند.
بنابراین به عنوان نکتهای کلی همیشه مطمئن شوید که طراح سایت، از عکسهای تهیه شده توسط مجموعه خودتان برای راه اندازی وبسایت استفاده میکند.
1. فضای وبسایت را واقعی جلوه دهید؛
همانطور که پیشتر گفته شد در صورتیکه امکان دارد از تصاویر واقعی از مجموعه خودتان به جای تصاویر استوک و ژورنالی استفاده کنید. در صورت استفاده از عکسهای غیرواقعی، بیشتر مخاطبین شما ممکن است به واقعی به نظر نرسیدن عکسهای موجود در سایت پی ببرند. گاهی با کمی دقت در عکسهای ژورنالی و توجه به پس زمینه، نوع لباسها، چهره و... میتوان به این موضوع پی برد که عکسهای موردنظر توسط مجموعه شما تهیه نشده است.
وقتی که همه چیز با مشکل مواجه میشود در استفاده از تصاویر افراط و تفریط نکنید. گاهی میتوانید از تصاویر ژورنالی و موجود در گوگل برای وب سایت خودتان استفاده کنید. اما توجه کنید که در استفاده از این تصاویر دقت لازم را به خرج دهید. در واقع منظورمان این است که اگر میخواهید از تصاویر آماده استفاده کنید، زمان بگذارید تا عکسهای موجود در وب سایتها را به دقت بررسی کنید و بهترین عکسهای موجود را انتخاب کنید.
بنابراین با اندکی وقت گذاشتن و دقت میتوان به تصاویر مرتبط بسیار خوبی در اینترنت دست پیدا کرد. همچنین گاهی شما میتوانید با صرف هزینه اندک، برخی از عکسهای باکیفیت را از سایتها خریداری کنید. متاسفانه برخی از این سایتهای ارائهدهنده تصاویر در ایران به علت تحریم در دسترس نیستند؛ اما شما میتوانید از سایتهای جایگزینی برای خریداری تصاویر موردنظر خود استفاده کنید.
اگر همانطور که گفته شد بودجه محدودی دارید، تلاش کنید تا کوچکترین و ارزانترین عکسها را خریداری کنید! همچنین اگر از تصاویر رایگان برخی از سایتها استفاده میکنید، بهتر است تا در انتهای مقالات یا محتواهای خودتان به سایت موردنظر اشارهای کنید.
بیشتر بخوانید:
2. تصاویر وبسایت را مدیریت کنید؛
مهم نیست که سازمان خیریه شما کوچک یا بزرگ است، در هرصورت به زودی میتوانید تصاویر زیادی از رویدادها، اتفاقات داخل خیریه، داوطلبان برای کارهای نیکوکارانه و کارکنان خودتان تهیه کنید. همچنین شما ممکن است در داخل مجموعه با یک عکاس حرفهای همکاری کنید یا از یکی از کارمندان خودتان که در زمینه عکاسی استعداد دارد کمک بگیرید؛ اما در اینجا بایستی به دو نکته توجه کنید:
عکسهای خود را طبقه بندی و سازماندهی کنید.
تلاش کنید تا برای عکسها نام مرتبط با موضوع را درنظر بگیرید. همیشه عکسها را در پوشه مربوط به خوشان قرار دهید و از آنها نیز یک نسخه پشتیبان محض اطمینان تهیه کنید.
اگر چنین کاری به شکل دستی برای شما دشوار است، میتوانید از نرم افزارهای مدیریت تصاویر استفاده کنید. همچنین توجه کنید که ممکن است برای ذخیره سازی عکسها به فضای قابل توجهی نیاز پیدا کنید، برای این منظور یک هارد اکسترنال تهیه کنید.
به شکل قانونی از عکسها استفاده کنید.
اگر از عکسهای کارکنان یا افراد خارج از سازمان استفاده میکنید، حتما بررسی کنید که آنها در فرمی از استفاده کردن از عکسهایشان، رضایت خود را اعلام کردهاند.
همچنین اگر درنظر دارید تا عکسهایی از افرادی خارج از خیریه تهیه کنید، بهتر است تا عکاس با پیش زمینه و داستان زندگی آنها آشنایی داشته باشد. شاید عکسی به زندگی و نحوه روایت افراد نزدیک باشد؛ اما عکاس بنا به سلیقه خودش از انتشار چنین عکسهایی صرف نظر کند.
3. سبک عکاسی مخصوص به خود داشته باشید؛
تلاش کنید تا سبک و استایل خودتان را مشخص کنید. عموما مخاطبین هنگامی که شما عکسهایی براساس ارزشها و فعالیتهای موردنظر خود تهیه میکنید، واکنش بهتری نشان میدهند. بنابراین تلاش کنید تا عکسهایی بگیرید که به مخاطب نشان دهد که واقعا چه کسی هستید و چه کاری را انجام میدهید.
همچنین تلاش کنید که معتبر و قابل اطمینان به نظر برسید. تصور میکنیم که مخاطبین و افراد داوطلب به عکسهایی که جلوهای از سازمان شما را نشان دهد، بهتر واکنش نشان میدهند.
4. به کیفیت عکاسی توجه کنید؛
عکسهایی که خودتان تهیه کردهاید، میتوانند در وب سایت شما معجزه کنند. تلاش کنید تا در وب سایت خود از عکسهایی استفاده کنید که نور محیط و فوکوس به خوبی تنظیم شدهاند. اما توجه کنید که گاهی ممکن است چنین کیفیتی را نتوانید تهیه کنید و یک تصویر با نورپردازی ضعیف یا کیفیت کمتر شاید باعث بد به نظر رسیدن ظاهر سایت بشود.
وبسایت خود را بهبود دهید؛
با کمک دستورالعملهای گفته شده به خوبی میتوانید به بهبود یا طراحی مجدد وب سایت خودتان بپردازید. همچنین با رعایت موارد گفته شده میتوانید نظر مخاطبین و کاربران سایت را به ارزشها و اهداف کلیدی خودتان جلب کنید تا با مجموعه شما ارتباط بهتری برقرار کنند.
دیدگاه خود را بنویسید