(زمان مطالعه: 4 دقیقه)

«محتوا پادشاه است.»

آیا تا به حال این نقل‌قول را شنیده بودید؟ اولین بار بیل گیتس، بنیان‌گذار مایکروسافت، آن را در سال 1996 در مقاله‌ای بیان کرد. سال‌ها از آن روزها می‌گذرد و حالا برای ما آشکار شده است که این گفتۀ بیل گیتس چقدر صحیح بوده است! در فضای دیجیتال، محتوا حرف اول را می‌زند. 

شاید این سؤال برای شما پیش آمده باشد که این موضوع چه ربطی به پادکست دارد. وقتی بحث آماده‌سازی محتوای پادکست به میان می‌آید، متوجه اهمیت این موضوع می‌شوید. ویرایش پادکست یکی از مهم‌ترین بخش‌های آماده‌سازی و تولید آن است. این مرحله که پس از ضبط پادکست انجام می‌شود، کیفیت محتوا را بیشتر می‌کند؛ پس مرحلۀ مهمی است که به شما کمک می‌کند اجرای مناسبی برای مخاطبتان آماده کنید. با ما همراه باشید تا در ادامه شما را با چند اصطلاح مربوط به ویرایش پادکست و فایل‌های صوتی آشنا کنیم.

پادکست‌ها را ویرایش کنید.

اگر می‌خواهید پادکست تولید کنید، یادتان باشد با ضبط و منتشرکردن آن کارتان به پایان نمی‌رسد، باید آن را ویرایش کنید. برای این کار شما به نرم‌افزارهای ویرایش پادکست نیاز دارید.ویرایش پادکست کار آسانی نیست و به‌مرور باید در آن تخصص پیدا کنید. هیچ‌کس دقیقاً نمی‌تواند به شما بگوید که پادکست را چگونه ویرایش کنید، زیرا همه‌چیز به استراتژی، رویکرد، محتوا و مخاطبانتان بستگی دارد. ویرایش پادکست بر اساس قالب محتوایی که تولید می‌کنید به‌شدت تغییر می‌کند. 

ممکن است به ذهنتان خطور کند که چقدر باید پادکست را ویرایش کنم. همان‌طور که گفتیم، این موضوع به رویکرد و استراتژی شما بستگی دارد ولی به‌طور کلی: برای پادکست‌های مبتدی و انفرادی ویرایش کمی لازم است. اجراهای پیشرفته‌تر به ویرایش بسیار بیشتری نیاز دارند. برای مثال، شاید لازم باشد در قسمت‌های مختلف از موسیقی استفاده شود یا بخشی از محتوا حذف یا جابه‌جا شود.

چه چیزهایی را ویرایش کنیم؟

باید مطمئن شوید هر چیزی را لازم است حذف می‌کنید یا در جای مناسب خود قرار می‌دهید. در ادامه، دربارۀ دو موردی صحبت می‌کنیم که هنگام ویرایش فایل صوتی برای پادکست خود باید به آن‌ها توجه کنید:

در ویرایش زیاده‌روی نکنید.

ممکن است فکر کنید باید هر صدای اضافه‌ای را حذف کنید. در این صورت محتوای شما بی‌روح و مصنوعی خواهد شد. گاهی وجود برخی صداها کمک می‌کند حس خوبی به مخاطب شما دست بدهد. برای مثال، صدای خندۀ فرزندتان در محتوای شما ضبط می‌شود. هنگام ویرایش می‌توانید، جایی که لازم است مخاطب بخندد، این صدا را قرار دهید تا حستان را به او منتقل کنید. البته این کاملاً به نوع پادکست شما بستگی دارد؛ مثلاً در یک پادکست با موضوع اقتصاد و فرهنگ نمی‌توانید چنین کاری انجام دهید. 

ویرایش تک‌آهنگی و ویرایش چندآهنگی

وقتی نوبت به بهترین روش‌ها برای ویرایش پادکست می‌رسد، اولین چیزی که می‌خواهید تعیین کنید این است که آیا می‌توانید ویرایش تک‌آهنگی انجام دهید یا به ویرایش چندآهنگی نیاز دارید.

Single-Track به یک تِرَک صوتی انفرادی اشاره دارد که همۀ صداهای نمایش شما را شامل می‌شود، در حالی که multi-track جایی است که هر ترک در DAW شما حاوی یک عنصر جداگانه و مجزا از نمایش است که می‌تواند مستقل از یکدیگر ویرایش شود. نوع ویرایش را باید بر اساس محتوای خود انتخاب کنید.


آنچه برای ویرایش پادکست خود نیاز دارید.

وقتی ضبط پادکست به پایان رسید، باید مطمئن شوید که ابزار مناسبی برای ویرایش عناصر مختلف نمایش خود در اختیار دارید تا برای مخاطبان شما آماده باشد.

اساسی‌ترین بخش ویرایش پادکست انتخاب نرم‌افزار DAW یا کارگاه صوتی دیجیتال است. DAW مخفف Digital Audio Workstation است. در واقع نوعی نرم‌افزار است که به شما کمک می‌کند صداهای مختلفی ضبط کنید و آن‌ها را تدوین و ویرایش کنید. 

علاوه بر کارگاه صوتی دیجیتال، ابزارهای اختصاصی ساخت و ویرایش پادکست‌ نیز وجود دارد، مانند Alitu، Podbean Podcast یاSpreaker Studio . 

نرم‌افزارهای سنتی ویرایش صدا مانند Audacity یا GarageBand به‌صورت رایگان در دسترس هستند، اما ابزارهای ساخت پادکست معمولاً دارای هزینه هستند یا در سرویس‌های دیگری مانند پلتفرم‌های میزبانی پادکست گنجانده می‌شوند.

11 تکنیک رایج ویرایش و تدوین

برای استفاده از DAW آموزش‌های متنوع و مفصلی وجود دارد. هدف ما آموزش این نرم‌افزارها نیست و فقط می‌خواهیم شما را با برخی اصطلاحات این حوزه آشنا کنیم.

1. تقویت (Amplification)

فرایندی که به‌وسیلۀ آن صدا بلندتر می‌شود، چه در کل پادکست یا برای یک بخش خاص و جداشده.

2. مرتب‌سازی (Arrange)

اکثر DAW‌ها این امکان را فراهم می‌کنند که بخش‌هایی از پادکست خود را حذف یا جابه‌جا کنید تا به همان شکلی درآید که می‌خواهید. حتی می توانید ترتیب قسمت‌های خاصی از فایل را با عملکرد برش و چسباندن تغییر دهید. در بحث تدوین موزیک، به آن «تنظیم» گفته می‌شود.

3. فشرده‌سازی (Compression)

فشرده‌سازی یکی از رایج‌ترین عناصر ویرایش صدا برای پادکست‌هاست. در اصل، بلندترین بخش‌ها و آرام‌ترین بخش‌های صدای شما را به هم نزدیک می‌کند تا حجم کلی یکپارچه‌تری ایجاد کند.

4. کراس‌فِید (Crossfade‌)

هنگامی که بخش قبلی مخروط صوتی (audio taper) خود را کاهش می‌دهید و هم‌زمان بخش بعدی ضبط خود را تقویت می‌کنید، کراس‌فید رخ می‌دهد. بر اثر این فرایند، یک ترکیب صوتی یکپارچه به وجود می‌آید که بخش‌های نامناسب و تیز صدا را یکدست و مناسب می‌کند.

5. برش (Cut)

عملکرد برش بخشی از صوت و قراردادن آن در جای مناسب شیوۀ کار اکثر DAWهاست. عمل «برش» به شما امکان می‌دهد اشتباهات و مکث‌های طولانی را حذف کنید، قسمت‌هایی از فایل را دوباره مرتب کنید و به‌طور کلی، صدای باکیفیت‌تری تولید کنید. یادتان باشد این کار را در حد لزوم انجام دهید.

6. یکسان‌سازی (Equalization)

از یکسان‌سازی که معمولاً به آن EQ گفته می شود، می‌توانید برای کاهش فرکانس‌های بالا و تقویت فرکانس‌های پایین در ضبط خود استفاده کنید. شاید لازم نباشد همیشه از آن استفاده کنید، اما می‌تواند کیفیت و ویژگی صدا را به روشی که دوست دارید تغییر دهد.

7. محدودیت (Limiters)

محدود‌کننده راهی برای کمک به «بلندکردن» صدای ضبط‌شده با کاهش آستانه برای سطح کلی صداست.

8. موسیقی (Music)

می‌توانید از موسیقی برای ایجاد هیجان، برانگیختن مخاطب و ایجاد حسی خاص در او استفاده کنید. شما به‌راحتی می توانید از DAW خود برای اضافه‌کردن یک کلیپ موسیقی به هر قسمت از پادکست خود که مناسب می‌دانید، بهره ببرید.

9. کاهش صدا (Noise reduction)

فرایندی است که به شما امکان می‌دهد سطح نویز محیطی را که ممکن است ضبط شما را مختل کند کاهش دهید. معمولاً ایدۀ خوبی است که قبل از شروع صحبت هنگام ضبط، چند ثانیه فضای خالی بگذارید تا بتوانید یک نمایۀ نویز از نحوۀ پخش صدای پایه ایجاد کنید.

10. عادی‌سازی (Normalization)

فرایندی است که در آن چیزی به صدا اضافه می‌شود تا دامنه، یا بلندی کلی صدا به سطح خاصی برسد.

11. حجم (Volume)

اساسی‌ترین و در عین حال یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌ها در بحث صداست.


تا اینجا یاد گرفتیم که ویرایش پادکست چیست، چرا باید پادکست را ویرایش کنیم و با برخی اصطلاحات ویرایش پادکست یا به‌طور کلی هر نوع صدای ضبط‌شده آشنا شدیم. در مقاله‌های بعدی، بیشتر دربارۀ ویرایش محتوای پادکست صحبت خواهیم کرد. اگر به دنبال پیدا کردن تجهیزات برای ضبط پادکستتون هستید خوبه که به این مقاله سر بزنید.



پادکست نیک آوا

بیشتر با نیک آوا آشنا بشید تا بدونید ما در چه حوزه‌ای پادکست تولید می‌کنیم.