تقریباً همه ما با پادکستها و کاربردشان آشنا هستیم و میتوان گفت کمتر کسی است که در دنیای امروز نام پادکست را نشنیده باشد. به طور کلی به مجموعهای از فایلهای صوتی دیجیتال که با استفاده از اینترنت دسترسپذیر میشوند، پادکست گفته میشود. در دنیای امروز مشغله افراد نسبت به گذشته بیشتر شده است؛ بنابراین ممکن است بسیاری از مردم زمان کافی برای مطالعه نداشته باشند.
در چنین وضعیتی پادکست میتواند بهعنوان راهحلی مفید درنظر گرفته شود. افراد میتوانند مطالب علمی، رمانهای مورد علاقه خود و هزاران موضوع مختلف را از طریق پادکست گوش کنند. موضوع و محتوای پادکست هر چیزی میتواند باشد. در حیطه نیکوکاری نیز پادکستهای مختلفی تولید و عرضه میشوند که شنیدن آنها میتواند تمایل و رغبت افراد را به انجام کار نیک بیشتر کند. در این مقاله قصد داریم درخصوص کاربرد پادکست و تأثیر آن بر حوزه نیکوکاری با شما صحبت کنیم.
با تاریخچه پادکست آشنا شوید!
پادکست پدیدهای به نسبت جدید در فضای دیجیتال است و عمر آن به حدود ۲۰ سال میرسد. در اوایل قرن جدید بود که شنیدن پادکستها با استقبال خوب افراد مواجه شد. پس از آن بود که برخی از سخنرانیهای رئیس جمهور وقت آمریکا در سال ۲۰۰۴ در قالب پادکست بر روی وب سایتش قرار گرفت. در سال ۲۰۰۵ بود که استقبال عجیب و غیر قابل پیشبینی از این پدیده نوظهور شد. این استقبال به اندازهای بود که باعث رقابت تنگاتنگ ابرقدرتهای فناوری جهان بر سر تصاحب پادکستها در سال ۲۰۰۶ شد.
به مرور زمان و با گسترش استقبال مردم از این پدیده، پادکستها گسترش زیادی پیدا کردند و به حوزههای جدیدی مانند تبلیغات و برندینگ و حتی آموزش وارد شدند.
در چند سال اخیر اپلیکیشنهای مفید و جذابی مانند cast box به صورت اختصاصی برای شنیدن پادکستها طراحی شدهاند تا پاسخگوی نیاز و تقاضای بالای افراد به شنیدن پادکست باشند.
مزایای گوش دادن به پادکست
گوش دادن به پادکست میتواند از راههای مختلفی به شما کمک کند. در این قسمت به چند نمونه از مزایای گوش کردن پادکست اشاره خواهیم کرد:
پادکستها میتوانند تصویرسازی ذهنی را تقویت کنند؛
با توجه به این که پادکستها ماهیتی شنیداری دارند، به سرعت قدرت تخیل شما را تحریک میکنند. در حقیقت هنگام شنیدن پادکست، مغز سعی بر تصویرسازی شنیدهها میکند و بر روی بهبود فرآیندهای بینایی شما کار میکند تا بتوانید به راحتی آنچه را که میشنوید درک کنید.
گوش دادن به پادکست برای تقویت مغز مفید است؛
مطالعات نشان میدهد که گوش دادن به داستانها یا پادکستهایی که به طور خاص بر روی موضوعات مربوط به نیکوکاری کار میکنند، باعث تحریک بخشهای مختلف مغز میشوند. در نتیجه تحریک این بخشها، میزان همدلی، تقویت روابط اجتماعی و مهربانی در بین افراد افزایش پیدا میکند.
شنیدن پادکست سبب کاهش نگاه افراد به نمایشگرها میشود؛
در جامعه امروزی ما، نمایشگرهایی مانند تلویزیون، لپ تاپ، صفحه موبایل و غیره در همه جا وجود دارند. این یک واقعیت ثابت شده است که نگاه کردن زیاد به صفحه نمایش برای چشم انسان به خصوص برای کودکان مضر است.
مطالعات نشان میدهد که آیپد، گوشیهای هوشمند و بازیهای ویدیویی بر قشر پیشانی مغز که کنترل تکانه و عملکرد اجرایی را بر عهده دارد، تأثیر منفی خواهند گذاشت. در واقع میتوان گفت، یکی از مزایای اصلی گوش دادن به پادکستها این است که چشم و مغز شما برای مدت کوتاهی هم که شده استراحت میکنند.
بنابراین؛ چشمان خود را ببندید و در آرامش کامل به پادکست موردعلاقه خود گوش کنید. از آنجایی که گوش دادن به پادکست به حداقل انرژی نیاز دارد، مغز شما در هنگام گوش دادن به پادکست نسبت به زمان تماشای تلویزیون و یا خواندن کتاب فعالتر است.
پادکستها سبب صرفهجویی در زمان افراد میشوند؛
همانطور که در قسمتهای قبل به آن اشاره کردیم، امروزه مشغله افراد نسبت به گذشته بسیار بیشتر شده است؛ بنابراین ممکن است بسیاری از افراد زمان مناسب برای مطالعه کتابهای مورد علاقه خود را نداشته باشند.
پادکستها به شما کمک میکنند تا در هنگام استراحت، رانندگی و حتی قدم زدن، بتوانید فایل صوتی کتابهای مورد علاقه خود را بشنوید.
باهم بشنویم:
تأثیر پادکست بر حوزه خیریه و نیکوکاری
به منظور ترغیب افراد به کار نیک و افزایش دانش آنها در حیطه نیکوکاری، پادکستهای مختلفی در این حیطه تولید و منتشر میشود. این پادکستها با هدف افزایش آگاهی جمعی در حوزه نیکوکاری، در تلاش هستند تا قدمهای مؤثری در این زمینه بردارند.
در برخی از این پادکستها با استادان و افراد خیر گفتگو میشود تا شنونده ضمن آشنایی با اقدامات آنها با پتانسیلها و حتی چالشهای این مسیر نیز آشنا شود.
در برخی از پادکستهای دیگر نیز تشویق به کار خیر با بیان داستانهایی کوتاه در این زمینه همراه میشود.شنیدن این پادکستها افراد را با حیطههای مختلف کار خیر و افراد فعال در این حوزه آشنا میکند و رغبت آنها را در جهت انجام این امور افزایش میدهد.
با پادکستهای نیک آوا همراه باشید؛
پادکست یکی از پدیدههای نسبتاً نوظهور در دهههای اخیر است که از مزایا و پتانسیلهای گستردهای برخوردار میباشد. پادکستها در گروههای موضوعی گستردهای تولید و منتشر می شوند که یکی از این حوزهها، نیکوکاری است.
شنیدن پادکستهایی در این زمینه به افراد کمک میکند تا با پتانسیلهای حیطه نیکوکاری و چالشهای جامعه آشنایی بیشتری پیدا کنند و رغبت آنها در جهت انجام این امور افزایش یابد.
در این میان نیک آوا تلاش دارد با تولید پادکستهای خیریه در جهت آگاهی بخشی افراد جامعه گام بردارد و حساسیت هریک از افراد را به محیط اطراف خود تقویت کند تا جهانی زیبا بسازیم برای زندگی همگان.
دیدگاه خود را بنویسید