در چند سال اخیر که استقبال از پادکست زیاد شده، افراد زیادی برای تولید پادکست با موضوعات مختلف اقدام کردند که خب همۀ آنها از کیفیت مطلوبی به لحاظ متن، گویندگی و... برخوردار نبودند. بنابراین باید بدانیم که چگونه به پادکستهای باکیفیت دست پیدا کنیم؟!

راهکارهای پیدا کردن یک پادکست خوب

1. مراجعه به سایت

بهترین پادکست­‌های ایرانی را می­‌توانید در سایت­هایی مثل "شنوتو" و "ناملیک" پیدا کنید. البته "تهران پادکست” هم به تازگی به جمع آن دو سایت پیوسته و موضوعات متنوعی مثل تکنولوژی، موسیقی، مدیریت، نوستالژی، سینما، سبک زندگی و… را برای همراهانش فراهم کرده است.
نیک آوا نیز در سایت خود، پادکست‌هایی با موضوع خیریه و نیکوکاری منتشر می‌کند که حوزه جدیدی در دنیای پادکست‌ها به حساب می‌آید.
در ضمن اگر به دنبال محتواهای مناسب با کودک، ادعیه قرآنی و زیارتی و پخش زنده رادیو هستید، پایگاه "ایران صدا" نیز سایت مناسبی است.

اگر هم در سایت‌های خارجی به دنبال پادکست خوب هستید، به وب‌سایت‌هایی مانند SoundCloud ،podbean Blubrry  ،Overcast سر بزنید.

2. استفاده از اپلیکیشن­‌ها

برای اینکار کافیست اپلیکیشن­‌ها را از پلی استور و یا اپ استور دانلود کنید. وارد برنامه که شدید دو راه دارید: 

اول 

می‌­توانید موضوعات مورد نظرتان را سرچ کنید و آنها را دنبال کنید یا به اصطلاح subscribe، تا دیگر پادکست‌های مربوط به آن‌را نیز ببینید. 

دوم 

اگر پادکستی در سایتی یا جای دیگر معرفی شده و لینک مربوط به آن نیز گذاشته شده است، شما می‌­توانید با کپی کردن لینک در اپلیکیشن، به راحتی پادکست مد نظرتان را پیدا کنید و گوش کنید.

انتخاب پادکست‌های جذاب فارسی و انگلیسی

پیشنهاد چند پادکست خوب

پادکست­‌های فارسی منتخب

پادکست چنل بی 
اولین بار در سال 2015 پادکست منتشر شد. هر سه هفته یک بار اپیزود جدیدی در سایت آنها منتشر می‌شود. در هر اپیزود گزارش بلند یک ماجرای واقعی که در یک رسانه معتبر انگلیسی منتشر شده به فارسی بیان می‌شود و کاربران می‌توانند به آن گوش دهند.

پادکست بی پلاس 
از جمله بهترین پادکست‌های است که در آن خلاصه کتاب‌های غیرداستانی به فارسی تعریف می‌شود. البته با توجه به آنچه سازندگان این پادکست می­‌گویند، اپیزودهای آن، جایگزین کتاب ‌خواندن نیستند، بلکه هدف آن است که خلاصه کتاب به شکلی بیان شود که کاربران علاقه‌مند به خواندن کتاب مربوطه شوند.

پادکست رادیو مرز 
در مورد فاصله‌ها صحبت می‌کند. در واقع هر چیزی که باعث ایجاد فاصله میان آدم‌ها می‌شود یا موجب اختلاف آدم‌ها است.

پادکست کرن (Koron)  
از حرفه‌ای‌ترین پادکست‌های حوزه موسیقی است که در هر اپیزود به بررسی و تحلیل یکی از قطعات موسیقی ایرانی می‌پردازد.

پادکست پرگار 
که معمولا بحثی آزاد بین دو یا چند نفر با موضوعات مختلفی همچون سیاسی، دینی و گاهی عقیدتی و ادبی است. این برنامه در شبکه بی بی سی فارسی به میزبانی داریوش کریمی، روی آنتن می‌­رود.

پادکست رادیو دیو 
در حوزه فرهنگ و هنر فعالیت دارد. افرادی که به فرهنگ و هنر ایران و جهان علاقه دارند، رادیو دیو را از دست ندهند.

پادکست استرینگ کست 
که در هر اپیزود خود به موضوعی علمی می‌پردازد و سعی دارد تا پاسخی برای چالش‌های موجود ارائه کند. مثلاً آیا بابانوئل واقعیت دارد؟ آیا اختاپوس‌ها از ما انسان‌ها هوش بیشتری دارند؟ و... .

پادکست رادیو جولون 
در حوزه سفر فعالیت می‌کند و در هر اپیزود از مقاصد و یا موضوعات مرتبط با مسافرت صحبت می­کند. آن دسته از افرادی که می­‌خواهند با شهرهای مختلف برای مسافرت آشنا شوند، نباید رادیو جولون را از دست دهند.

پادکست فردوسی خوانی 
مناسب افرادی است که همواره دوست دارند به داستان­‌های شاهنامه گوش کنند.

رادیو دال 
به مبحث مهاجرت می‌پردازد. در واقع در هر اپیزود با افرادی گفتگو می‌شود که به کشوری مهاجرت کرده و از آنها در مورد تجربیات زندگی، تحصیل و کار در کشورهای مختلف، پرسیده می‌شود. این پادکست می‌تواند برای افرادی که به دنبال مهاجرت هستند، خیلی مفید باشد.

رادیو پرچم سفید 
به موضوع جنگ می‌پردازد و روایتی از داستان جنگ‌های ویرانگر دنیا را ارائه می‌کند. این پادکست­ها بیشتر نمائی برای درس گرفتن از جنگ است و به پایان دادن آنها، امید دارد. از جمله اپیزودهای این پادکست «نبرد مسکو: ارتش‌ها بر می‌خیزند»، «پرل هاربر؛ از یک مکان تا یک اتفاق» و موارد دیگر اشاره کرد.

پادکست ساگا 
به افسانه‌ها و اسطوره‌های سرزمین‌های دور می‌­پردازد و به زبان امروزی بیان می­‌کند.

پادکست پاراگراف 
به حکومت‌ها، اشخاص و دوره‌هایی خاص از تاریخ می‌پردازد. مثال‌­هایی از داستان‌هایی که در آن ارائه شده:  تمدن دره سند، انقلاب کشاورزی، اسکندر مقدونی، داستان روم و... .

 پادکست رادیو آفساید 
در این پادکست به مسائل ورزشی بخصوص فوتبال می‌­پردازند و در قالب صوتی توضیحاتی به علاقه‌مندان فوتبال و لیگ‌ کشورهای مختلف ارائه می‌شود.

پادکست یووری
پادکست تخصصی دنیای انیمیشن و کمدی در ایران است.

پادکست دایجست 
با هدف توضیح دادن مسائل نسبتاً پیچیدۀ دنیای اطراف ما به زبان ساده شروع به کار کرد.

پادکست آلبوم 
در حوزۀ موسیقی فعالیت دارد و بر این باور است که هر آلبوم موسیقی قصه‌­ای دارد. در این پادکست در هر قسمت با معرفی یک آرتیست یا گروه موسیقی، ضمن معرفی آنها به پشت­ پردۀ آهنگ­‌های معروف­شان می‌­پردازد.

پادکست فیکشن 
به بررسی حوادث واقعی می‌­پردازد که در منطق ما نمی‌­گنجد. ( این پادکست برای افراد زیر 15 سال و بیماران قلبی مناسب نیست.)

پادکست مینی بوس 
همراه شنونده است برای یک سفر عجیب به درون انسان، یک سفر اکتشافی با مینی بوس خراب و داغان. این پادکست برای کودکان، توصیه نمی­‌شود.

پادکست رادیو نیست 
کاملاً گفتگو محور است که نه ساختار مشخص و ثابتی دارد و نه موضوع خاصی.

پادکست 10 صبح 
تخصصی در زمینه مدیریت، کارآفرینی و استارتاپ به زبان فارسی فعالیت دارد. همچنین با بنیانگذاران استارتاپ­‌های موفق مانند اسنپ، دیجی‌­کالا، علی بابا، اسنپ­‌فود، الوپیک و... جهت انتقال تجربه عملی آنها مصاحبه شده است.

معرفی بهترین اپلیکیشن‌ها برای گوش دادن پادکست

پادکست‌­های انگلیسی منتخب

پادکست masters of scale 
درحوزه کارآفرینی صحبت می­‌کند. گوش دادن این پادکست برای هر کسی که در این زمینه فعالیت دارد، واجب است.

پادکست the pitch 
از استارتاپ‌های واقعی برای سرمایه گذاران واقعی صحبت می­‌کند.

پادکست Work life with Adam Grant 
به مسائل شناختی، اجتماعی و روانشناسی کسب و کار و زندگی شخصی می‌­پردازد.

در پایان... 

اگر به عنوان یک موسسه خیریه، سازمان مردم نهاد و... می‌خواهید پادکست خودتان را تولید کنید، توصیه می‌کنیم، سری به مجله پادکست نیک آوا بزنید و مقاله "هرآنچه باید درباره ساخت وب‌سایت‌ پادکست بدانید.!" را مطالعه کنید.

منبع: وبسایت ملی پیامک