نقش فناوری در واکنش به سوانح و بلایای طبیعی چیست؟ و رهبران خیریه برای اتخاذ تصمیمات هوشمندانه پیرامون سرمایهگذاری در راهکارهای فناوری چه اطلاعاتی باید کسب کنند؟
وقتی یک فاجعه طبیعی رخ میدهد و قدرتهای جهانی به طور شتابان (یا گاهی اوقات با طمأنینه و به آرامی اما با سر و صدای زیاد) برای ارائه کمک هجوم میآورند، این احتمال وجود دارد که تلاشها و اقدامات محلی نادیده گرفته شده و کمتر از حد لازم تأمین بودجه شود.
از سال 2004 مؤسسه گلوبال گیوینگ (GlobalGiving) در تلاش برای انتقال قدرت به سازمانهای محلی و جامعهمحور بوده تا به آنها در مدیریت اقدامات مربوطهشان کمک کند. گلوبال گیوینگ به عنوان خیریهای با رتبه برتر و یکی از مورد اعتمادترین مؤسسات خیریه در جهان تاکنون بیش از 180میلیون پوند در واکنش به حوادث و بلایای طبیعی کمک کرده و در تلاش است تا مسیر حمایت خیّران از مردم را تسهیل و ایمن سازد.
صندوق جدیدی که توسط این خیریه برای حمایت از افراد آسیبدیده از زلزلههای مهیب فوریه 2023 در ترکیه و سوریه ایجاد شد، تاکنون بیش از 5 میلیون پوند جمعآوری کرده است. گلوبال گیوینگ متعهد به حمایت در صحنه از افراد آسیبدیده است و از فناوری برای انجام این کار استفاده میکند.
چند سالی است که مشغول همکاری با شعبه بریتانیای گلوبال گیوینگ (GlobalGiving UK) هستیم و دیدگاه اعضای این مؤسسه برای تسریع تغییرات اجتماعمحور را نشر میدهیم. همکاری با این مؤسسه در زمینه برخی از برنامههای BRIDGE باعث شد تا تحت تأثیر استفادهی آنها از فناوری برای حمایت از تغییرات اجتماعی قرار بگیریم.
اینک با "آلکس ریچی" (Alex Ritchie) مدیرعامل GlobalGiving UK به گفتگو نشستیم تا نظرات وی درباره راهاندازی صندوق جدید امدادرسانی، نقش فناوری در این خصوص و اینکه چرا بخش خیریه باید در فناوری جمعآوری کمکهای مالی سرمایهگذاری کند؟ را جویا شویم:
مصاحبه با مدیرعامل GlobalGiving UK
- چرا سرمایهگذاری در فناوری و مهارتهای جمعآوری کمک مالی برای بخش خیریه اهمیت دارد؟ و چه مشکلاتی را میتواند حل کند؟
بخش خیریه در کنار خیلی از بخشهای دیگر سرعت تحول دیجیتال را به گونهای پذیرا شدهاند که قبل از سالهای 2020 و 2021 هرگز آن را تجربه نکرده بودند. سازگاری و انطباق با روشهای جدید کار کردن در طول دوران همهگیری (کرونا) و پس از آن، ضرورت استفاده از فناوری را در صدر شیوههای کاری ما قرار داد.
در گلوبال گیوینگ ما از فناوری دیجیتال برای ایجاد ارتباط بین اشخاص، مؤسسات خیریه و شرکتهای سراسر جهان استفاده میکنیم. این به خیّران فرصت میدهد که با اطمینان خاطر به سازمانهای خیریه واجد شرایط در سراسر دنیا کمک کنند و همچنین خیریهها امکان دسترسی به شبکهها و منابع، چه مالی و چه انسانی و دادهها را پیدا میکنند؛ بنابراین کمکها به شکلی کارآمدتر و مؤثرتر از قبل جریان پیدا میکنند.
هنگام وقوع بلایای طبیعی و سوانح، کمکهای مالی را برای سازمانهای اجتماعی فراهم میکنیم تا بهبودی بلندمدت برای افرادی که بیش از همه به کمک نیاز دارند، حاصل شود. ما از فناوری دیجیتال برای انجام این کار استفاده میکنیم.
البته مبلغ بزرگی از این کمکها توسط تیم ما در گلوبال گیوینگ، شرکای خیریه، شرکای شرکتی و افرادی که مایل و قادر به دادن مقدار زیادی پول هستند تأمین میشود، اما توانایی انجام این کار فراتر از ارتباطات انسانی است و توسط فناوری جمعآوری کمکهای مالی صورت میگیرد.
پشتیبانی در صحنه از افرادی که بهتر از دیگران به نیازهای جوامع خود واقف هستند به واسطه تیم و فناوری ما ساده، سریع و ایمن میشود. از طریق فناوری است که میتوانیم به خیران، مؤسسات خیریه و افرادی که به آنها خدمت میکنند کمک کنیم تا شکوفا شوند.
- عامل بازدارنده خیریهها از به کارگیری فناوری برای جمعآوری کمکهای مالی چیست؟
اساساً تغییر ممکن است ترسناک باشد و انجام روتین کارها به شیوهای که همیشه انجام میدادهاید، اغلب آسانتر است. به علاوه ورود سیستمها و فناوریهای جدید میتواند پیچیده، زمانبر و پرهزینه باشد و این نوعی ریسک است.
از آنجا که برای مدتی قرنطینههای کووید مانع از جمعآوری کمکهای حضوری میشدند، گزینههای چندانی برای سازمانها باقی نمانده بود و در نتیجه آنها مجبور بودند با سرعت به روشهای آنلاین برای جمعآوری کمک متوسل شوند.
به نظر من فناوری میتواند تقریباً به هر جنبهای از مدیریت یک خیریه کمک کند. در گلوبال گیوینگ فناوری به ما کمک میکند با خیران در تعامل و ارتباط باشیم و نتایج را دنبال کنیم؛ فناوری مناسب، فرآیندهای گزارشدهی را تسهیل و به ما کمک میکند منابع را به تأثیرگذارترین شکل ممکن تخصیص دهیم. بنابراین هرچند تغییر ممکن است باعث ترس و هراس شود، اما ارزش آن را دارد.
- فناوری گلوبال گیوینگ چه کمکی به خیریهها در راه ایجاد اعتماد نزد خیران و ذینفعان میکند؟
این سؤال بسیار خوبی است، گرچه من عملاً فکر نمیکنم که فناوری به به تنهایی باعث ایجاد اعتماد شود. فناوری به ایجاد ارتباطات جدید منتهی میشود، به ما اجازه میدهد از طریق داستانپردازی حس همدلی را ایجاد کنیم و با شکلگیری روابط، اعتماد را بنیان میگذارد.
فناوری ابزاری است که اگر به درستی استفاده شود، تجربیات امن و کارآمد نیکوکاری را شکل میدهد اما شبکه و ایجاد ارتباطات همچنان لازم است، چه آن خیریه باشد و چه خیّر یا جمعآوری کمکهای همتا به همتا.
برندها نیز شاخصهای اعتمادسازی هستند، بنابراین ما سعی میکنیم تا بین ایجاد فضا برای ارتقای کارهای اجتماعی و ایجاد اعتماد به برند در گلوبال گیوینگ تعادل ایجاد کنیم.
- شما یک صندوق کمک به زلزلهزدگان در ترکیه و سوریه راهاندازی کردهاید که بیش از 5 میلیون پوند جمعآوری کرده است. آیا ممکن است درباره این پروژه، نحوه استفاده از فناوری و موفقیت آن در جمعآوری کمک بیشتر توضیح دهید؟
صندوق زلزله ترکیه و سوریه (Turkey and Syria Earthquake Fund) نمونه بسیار خوبی از اقدامات تیم واکنش به بلایای مؤسسه ما بود. ما ایمیلهایی را برای شرکای شرکتی و خیران اصلی ارسال کردیم و با تأکید بر نیازهای افراد آسیبدیده از آنها خواستیم که کمک مالی کنند.
ظرف چند روز توانستیم مبالغی را جمعآوری و ارسال کنیم که بخش بزرگی از موفقیت و چابکی ماست. در این خصوص میتوان به نام دوازده شریک خیریه محلی اشاره کرد که با آنها همکاری میکردیم.
از طریق ایمیل، رسانههای اجتماعی و وبسایت، ارتباط خود را در مورد آنچه در ترکیه و سوریه اتفاق میافتاد بهروز نگه داشتیم و خیران خود را در جریان این موضوع قرار دادیم که کمکهای مالی آنها برای چه منظوری استفاده میشود. در طول این تراژدی بزرگ، شرکای خیریه و مورد اعتماد گلوبال گیوینگ امیدبخش بودند و همچنان به این کار ادامه میدهند.
همچنین لازم است تا از شرکای شرکتی که اغلب مبالغ بزرگی از حجم کمکهای ما به بلایای طبیعی را متقبل میشوند بسیار تشکر کنم. این از روابط بلندمدت ما با آنها و اثبات تأثیرگذاری کمکهای آنها در بلایای گذشته از طریق ارائه گزارشات و بروزرسانیهای صندوق نشأت میگیرد، بنابراین توانستهایم اطمینان خیران را در این باره که کمکهای آنها برای امور خیر صرف میشود، جلب کنیم.
«صندوق بحران هزینه زندگی در بریتانیا» نخستین پویش جمعآوری کمکهای مالی ما در بریتانیاست. با توجه به اینکه بیش از 86 درصد سازمانهای خیریه در بریتانیا نگران تأثیر هزینههای زندگی بر افراد هستند، مفتخریم که دوشادوش تعدادی از سازمانهای محلی کار میکنیم.
ما با موفقیت نخستین دور از کمکهای خود را به هشت خیریه که در زمینه سلامت روان، آموزش و مسکن ایمن برای کودکان کار میکنند، اختصاص دادهایم. گلوبال گیوینگ از فناوری جهت جمعآوری کمک برای سازمانهایی که نیاز به حمایت دارند استفاده کرده و به این کار ادامه خواهد داد.
- چه اتفاقی باید در داخل بیافتد تا سبب راهاندازی چنین صندوق بزرگ امدادرسانی در یک منطقه و محدوده خاص شود؟
تیم واکنش به بلایای ما به صورت شبانهروزی کار و کانالهای خبری در سراسر جهان را دنبال میکند. وقتی یک فاجعه بزرگ یا بحران انسانی اتفاق میافتد، تیم ما عکسالعمل نشان داده و صندوقی را راهاندازی میکند. سپس آنها با شرکای محلی در بطن بحران ارتباط برقرار میکنند.
شبکه شرکای محلی ما در سطح جهان به گونهای است که میتوانیم با خیال راحت و به سرعت کمکهای مالی و بلاعوض را به رهبران خیریه محلی و قابل اعتماد منتقل کنیم. هزاران سازمان محلی در بیش از 175 کشور، ستون فقرات شبکه ما هستند.
در مورد اوکراین، صندوقهای ما به سرعت راهاندازی شد و شرکتها و خیران بلافاصله از این صندوق حمایت کردند، به گونهای که فقط چند روز پس از تهاجم روسیه توانستیم کمکهای بلاعوض را ارائه دهیم. در این مورد شاخصهای نیاز از بطن جامعه ما و نه بیرون آن ظاهر شدند.
ما نخستین بار از شرکای محلی در منطقه شنیدیم که بر خطرات فزاینده تأکید داشتند، در حالی که در رسانههای اصلی ماجرا کماهمیت جلوه داده میشد. ما در پاسخ به بازخورد و نیازهای آنها صندوق را راهاندازی کردیم.
- راهکارهای فناوری متعدد است. بر این اساس توصیه شما به رهبران خیریه درباره انتخاب و اولویتبندی فناوری مناسب چیست؟
توصیه من این است که آنها نباید به تنهایی این کار را انجام دهند. همکاری با یک سازمان قابل اعتماد که راهکارهای عالی را برای فناوری ارائه میکند، این امکان را به آنها میدهد تا به بهترین نحو بر روی کار خود متمرکز شوند: واکنش نشان دادن به طور محلی و اجازه دادن به سازمان شریک برای جلب حمایت از آنها.
صندوقهای مقابله با بلایای گلوبال گیوینگ به سازمانهای متعددی سود میرسانند:
ما این صندوق را نزد شرکای شرکتی، خیران فردی و نیکوکاران اصلی تبلیغ میکنیم، صندوق را از طریق ابزارهای API خود به پلتفرمهای دیگر متصل میکنیم و سپس با جمعآوری مبالغ کمک آنها را در جایی که بیشتر مورد نیاز است توزیع میکنیم. هر خیریه کوچک تا متوسطی که برای انجام این کار تلاش میکند دچار دردسرهایی خواهد شد و لذا این یکی از دلایل وجودی ماست.
نکات کلیدی برای استفاده از فناوری در خیریهها
- فناوری میتواند ابزار بسیار خوبی برای تسهیل تغییرات جامعهمحور باشد.
- شکلگیری ارتباطات باعث افزایش اعتماد خیران و اعتمادسازی میشود - فناوری جمعآوری کمکهای مالی میتواند برای جمعآوری و توزیع سریع کمکهای مالی راهگشا باشد.
- فناوری ابزاری است که سبب ایجاد تجربیات امن و کارآمد میشود. هرچند فناوری جایگزین ایجاد رابطه نمیشود، اما آن را تقویت میکند.
- همکاریهای بلندمدت و ایجاد یک حلقه بازخورد قوی سبب تسریع در جذب خیران در مواقع بحرانی میشود.
- در بحث فناوری خیریهها نباید به تنهایی عمل کنند - همکاری با سازمانهای معتبری که ابزارهای متمرکز را ارائه میدهند با یک تیر دو نشان را خواهد زد - کسب فناوری پیشرفته بدون الزام به تبدیل شدن خیریه به یک شرکت فناوری.
- سازمانهای محلی میتوانند حقیقت را در مورد آنچه در صحنه یک بحران اتفاق میافتد، برای ما بازگو کنند.
منبع: وبسایت lightful.com
دیدگاه خود را بنویسید