حتما با برنامه‌های پادکست بسیاری روبرو شده‌اید. در میان اپلیکیشن‌های پادکست، گوگل پادکست یا به اختصار گوگل پادز یکی از جدیدترین و مینیمال‌ترین برنامه‌های تولید شده توسط کمپانی گوگل است. رابط کابری فوق العاده ساده این اپلیکیشن سبب می‌شود تا به یاد صفحه مینیمال گوگل بیفتیم.
برنامه‌ی Google Podcast با هدف ارائه انواع و اقسام پادکست‌ها به کاربران در سرتاسر دنیا تولید شده است. در ادامه قصد داریم تا به بررسی این موضوع بپردازیم که اصلا گوگل پادکست چیست و چه مزایا و کاربردهایی به همراه دارد؟

گوگل پادکست چیست؟

گوگل پادکست را بدون بزرگ‌نمایی می‌توان بهترین و محبوب‌ترین برنامه پادکست در میان مخاطبین دانست. این برنامه مستقل زیر مجموعه کمپانی گوگل است.
به طور کلی برنامه Google Podcast برای کاربران خود این فرصت را فراهم می‌کند تا به پادکست‌های مختلف در سرتاسر دنیا گوش دهند. از طرف دیگر کاربران می‌توانند کانال‌های تولید پادکست را دنبال کنند و از طریق بخش جست‌وجو به کاوش در دنیای پادکست‌ها بپردازند.

هدف گوگل از تولید گوگل پادکست 

ممکن است برایتان سوال شود که هدف گوگل از تولید اپلیکیشن پادکست چه بوده است؟ پاسخ سوال ساده و جالب است. گوگل قصد داشته است تا تجربه شنیداری کاربران را در میان سایر نتایج (صوتی، ویدئویی و متنی) قرار دهد. با فراهم کردن چنین امکانی، افراد می‌توانند به مطالبی که در فرمت‌‎های تصویری و متنی در فضای وب وجود ندارد به شکل صوتی دسترسی داشته باشند.

برای مطالعه:

همه چیز درباره آمار دانلودهای پادکست

گوگل پادکست برای چه سخت افزارهایی موجود است؟

شما از طریق راه‌های مختلفی همچون مرورگر، لپ تاپ، موبایل، تبلت و... می‌توانید به فضای گوگل پادکست دسترسی داشته باشید. درواقع این قابلیت که بدون این‌که بخواهید گوگل پادکست را نصب کنید می‌توانید به راحتی هرچه تمام‌تر به پادکست‌ها دسترسی داشته باشید سبب شده است تا محبوبیت آن در میان مخاطبین افزایش پیدا کند.

تفاوت گوگل پادکست با سایر پادگیرها 

درواقع گوگل پادکست برخلاف پادگیرهایی همچون کست باکس، امکان کامنت گذاشتن، لایک گرفتن یا حتی دانلود فایل را فراهم نمی‌کند. چنین ویژگی‌هایی سبب می‌شود که برخی از کاربران استفاده از این پادگیر را نامناسب بدانند و برنامه‌هایی همچون کست باکس را ترجیح دهند. اما گوگل علت چنین موضوعی را سبک و راحت بودن برنامه گوگل پادکست عنوان کرده است. مزیت بسیار مهمی که گوگل پادکست نسبت به سایر برنامه‌ها دارد این است‌ که شما از طریق این اپلیکیشن می‌تواند به هرگونه پادکستی اعم از پادکست‌های آمریکایی، فارسی، عربی و... دسترسی داشته باشید. پس به طور کلی از میان مزایای گوگل پادکست می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رایگان بودن
  • معتبر
  • امنیت 
  • کاربری آسان
  • عدم وجود تبلیغات برخلاف سایر پلتفرم‌ها
  • قابل دسترس بودن در تمامی پلتفرم‌ها

کار با Google Podcast چگونه است؟

نخستین نکته‌ای که بایستی به آن توجه کنید این است که فضا و محیط کاربری اپلیکیشن گوگل پادکست در سیستم عامل اندروید و آی‌او‌اس مشابه است. در این برنامه مانند هر برنامه دیگری شما نیاز دارید تا سه مرحله را طی کنید:

  • دانلود برنامه گوگل پادکست
  • ثبت نام در برنامه
  • تهیه اشتراک درصورت دلخواه

برای طی کردن هر یک از مراحل بالا نیاز است تا به توضیحات زیر دقت کنید.

بیشتر بخوانید:

5 تکنیک ایجاد ارزش و اصالت در پادکست

گوگل پادکست را از کجا می‌توان دانلود کرد؟

شما برای دانلود گوگل پادکست برای سیستم عامل اندروید می‌توانید از طریق دو برنامه پلی استور و کافه بازار اقدام کنید. همچنین اگر سیستم عامل ios دارید، می‌توانید برای دانلود این برنامه از اپ استور استفاده کنید.

نحوه ثبت نام در گوگل پادکست

از آن‌جایی‌که این اپلیکیشن تحت حمایت کمپانی گوگل است، نیاز به ایجاد حساب کاربری تازه ندارید. کافی است تا برنامه را دانلود کنید و از طریق جیمیل از امکانات آن بهره ببرید.

پس از باز کردن اپلیکیشن، با صفحه‌ای مشابه عکس زیر روبرو می‌شوید:

بر روی گزینه SIGN IN کلیک کنید تا به مرحله بعدی بروید. در مرحله بعدی کافی است تا شماره همراه یا ایمیل موردنظر خود را وارد کنید. به این‌ نکته توجه کنید که در ابتدا نیاز است باتوجه به فیلتر بودن خدمات گوگل در ایران، فیلترشکنتان روشن باشد.

البته گاهی پیش آمده است که در هنگام ورود، سرویس گوگل ایمیل کاربر را تشخیص داده و به شکل هوشمندانه کاربر را به فضای پادکست هدایت کرده است.

هر آنچه باید درباره اپیزود پادکست بدانید!

نحوه استفاده از گوگل پادکست برای خیریه

پس از آن‌که وارد فضای گوگل پادکست شدید، با صفحه‌ای مشابه صفحه زیر روبرو خواهید شد. در ابتدا در بالای صفحه تعدادی از پادکست‌های محبوب و مشهور را مشاهده خواهید کرد که با کلیک بر روی هر کدام از آن‌ها می‌توانید به اپیزودهایشان گوش دهید.


برای آنکه به کانال‌های پادکست محبوب خود دسترسی داشته باشید کافی است تا نام یا موضوع موردعلاقه خود را در بخش Search، جست‌وجو کنید.

با کلیک کردن بر روی گزینه Subscribe به راحتی می‌توانید کانال موردنظر خود را دنبال کنید و هر زمان که اپیزود جدیدی منتشر شود، برنامه به شما اعلام خواهد کرد. همچنین نیازی نیست تا درمورد میزان عضویت در کانال‌های پادکست نگران باشید. شما هرچقدر که دل‌تان بخواهد می‌توانید فهرست پادکست‌های خود را گسترش دهید.

نحوه ایجاد کانال خیریه در گوگل پادکست 

اگر از تولیدکنندگان پادکست هستید و می‌خواهید کانال خود را در گوگل پادکست ثبت کنید، برای این منظور کافی است تا به سایت پادکست منیجر مراجعه کنید.
با مراجعه به این سایت، فید پادکست خودتان را ثبت کنید و پس از گذشت چند دقیقه می‌توانید اپیزودهای موردنظر خود را آپلود کنید و با مخاطبین ارتباط برقرار کنید.

در پایان باید گفت...

در نهایت این‌که چه برنامه‌ای را برای گوش دادن به پادکست یا تولید محتوای مبتنی بر پادکست انتخاب کنید بستگی به سلیقه شما دارد. در این مقاله از مجله پادکست نیک آوا تلاش کردیم تا مزایا و کاربردهای گوگل پادکست را برای شما شرح دهیم. اما در انتها می‌خواهیم که به این نکته توجه کنید که در صورتی‌که قصد دارید برای خیریه خود، پادکست بسازید، بهتر است که کانال پادکستی خود را در برنامه‌های مختلف داشته باشید تا مخاطبین به راحتی به محتوای شما دسترسی داشته باشند.
در قسمت نظرات علاقمند هستیم تا برای ما بنویسید که از چه برنامه پادکستی استفاده می‌کنید؟ و چه نتایجی برای سازمان شما به همراه داشته؟