در ابتدا که تلاش می‌کنید تا وارد دنیای بزرگ پادکست‌ها شوید، مفاهیم و اصطلاحات مختلفی ممکن است برای شما جدید بنظر برسند. ممکن است کلمه اپیزود پیش‌تر در موقعیت‌های دیگر به گوشتان خورده باشد اما برایتان سوال باشد که منظور از اپیزود پادکست چیست؟
در پاسخ به سوال کلیدی شما باید بگوییم که به طور کلی اپیزود به هر بخش از یک پادکست گفته می‌شود. اما هر اپیزود چگونه تهیه می‌شود؟ طول اپیزود پادکست بایستی چقدر باشد؟ برای تولید پادکست بایستی به چه نکاتی توجه کرد؟
به همین جهت در این مقاله از سری مقالات مجله پادکست نیک آوا قصد داریم تا توضیحات مفصلی را درمورد اپیزود پادکست خیریه به شما ارائه دهیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.

اپیزود پادکست چیست؟

در معنای لغوی، اپیزود به معنای بخش و قسمت می‌باشد. به همین جهت به هر قسمت از مجموعه پادکست، اپیزود پادکست گفته می‌شود. هر قسمت یا اپیزود در یک مجموعه پادکست بایستی ارتباط معنایی مشخصی با سایر بخش‌ها داشته و در عین حال بتواند روایت‌گر موضوعی مستقل و جدید باشد.

مدت زمان هر اپیزود پادکست خیریه

طول اپیزود پادکست یکی از موضوعات بسیار مهمی است که مورد توجه تولیدکنندگان پادکست قرار دارد. به طور کلی مدت زمان هر قسمت از پادکست براساس نوع محتوا و مخاطبین درنظر گرفته می‌شود. برای انتخاب مدت زمان اپیزود پادکست خود بایستی به نکات بسیار مهم در قسمت زیر توجه داشته باشید:

  1. ابتدا موضوع کانال خود را مشخص کنید.
  2. مشخص کنید که مخاطب هدف شما چه افرادی هستند.
  3. تلاش کنید تا طول تمامی اپیزودها را به شکلی یکسال درنظر بگیرید. اما به این نکته توجه کنید که طول هر قسمت از پادکست شما براساس محتوای موردنظر متفاوت خواهد بود؛ لذا تلاش نکنید تا به شکلی وسواس گونه طول تمامی قسمت‌ها به یک اندازه با یکدیگر برابر باشند.
  4. طول هر قسمت از پادکست از مدت زمان کمتر از 15 دقیقه تا طول بلند مانند 60 دقیقه می‌تواند درنظر گرفته شود. برای این‌که گوش کردن به هر اپیزود از صبر و حوصله مخاطب خارج نشود بهتر است زمان آن را به بیشتر از 60 دقیقه افزایش ندهید. به عنوان یک قاعده کلی تلاش کنید تا به شکل نرمال هر اپیزود شما بین 20 تا 45 دقیقه باشد.
  5. ممکن است موضوع شما و مخاطبین شما متفاوت باشند. گاها برخی از تولیدکنندگان پادکست از آن‌جایی که به موضوعات علمی و فلسفی می‌پردازند ممکن است باتوجه به مخاطب خود، مدت زمانی بیشتر از 90 تا 120 دقیقه را درنظر بگیرند.
  6. گاهی برای انتخاب مدت زمان اپیزودهای خود بهتر است که هر چند ماه یکبار در میان مخاطبین خود نظرسنجی کنید.

برای مطالعه:

5 تکنیک ایجاد ارزش و اصالت در پادکست

معمولا پادکست‌ها چند اپیزود دارند؟

پاسخ چنین سوالی به طور واضح مشخص نیست. اما با بررسی که نیک آوا در میان کانال‌های مختلف پادکست انجام داده است، این نتیجه حاصل شده است که اغلب پادکست‌ها بین 6 تا 20 اپیزود دارند. درواقع تولیدکنندگان پادکست تلاش می‌کنند تا محتوای خود را به شکل فصل یا بخش جدا کنند و در هر بخش به طور متوسط تا حداکثر 20 اپیزود را منتشر کنند. 

وجود تعداد اپیزود مشخص در هر فصل موجب می‌شود تا مخاطبین برای شنیدن فصل‌های بعدی پادکست اشتیاق بیش‌تری داشته باشند. اما بایستی به این نکته توجه کنید که بهتر است تا تعداد اپیزودهای تولیدی هر فصل از پادکست خود را براساس نوع مخاطب و موضوع درنظر بگیرید.

نقش فصل‌ها در پادکست

همانطور که پیش‌تر گفته شد، برخی از تولیدکنندگان پادکست، چند فصل را برای کانال خود درنظر می‌گیرند. در حقیقت هر فصل پادکست از مجموعه‌ای از قسمت‌ها یا اپیزودها تشکیل شده است و هر فصل دارای سه قسمت شروع، میانه و پایانی می‌باشد. این‌که پادکست شما چند فصل داشته باشد بستگی به طول اپیزود‌ها، محتوای پادکست و مخاطبین شما دارد.
در صورتی‌که شما درنظر دارید به شکل مفصل به یک موضوع بپردازید بهتر است تا طول هر اپیزود را کم اما تعداد آن‌ها را زیاد کنید. اما در صورتی‌که طول اپیزودهای شما 60 یا بیشتر از 60 دقیقه است، تعداد اپیزودهای کمتری را برای هر فصل درنظر بگیرید.

مزایای فصل‌بندی پادکست خیریه

از مهم‌ترین مزایای فصل بندی در پادکست می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. فصول مختلف پادکست می‌توانند فاصله‌ای را میان ضبط قسمت‌های جدید ایجاد کنند.
  2. با اضافه کردن فصل می‌توانید در دوره‌های زمانی تم یا موضوع مشخصی را برای پرداختن درنظر بگیرید.

چند تکنیک مهم برای مخاطب‌سازی با پادکست

نکات بسیار مهم در تولید اپیزود پادکست

اگر در آغاز مسیر هستید، بهتر است برای تولید هر اپیزود پادکست به نکات زیر توجه کنید:

۱. نام مناسبی برای هر اپیزود انتخاب کنید

تلاش کنید تا باتوجه به محتوای هر اپیزود پادکست، نام مناسبی را برای آن انتخاب کنید. نام را به گونه‌ای انتخاب کنید که به راحتی قابل جست‌وجو باشد. گاهی دیده شده است که برخی از پادکسترها هر کدام از قسمت‌های یک اپیزود را با اعداد یا نمادهای نامرتبط نامگذاری می‌کنند. چنین کاری نادرست است و سبب می‌شود تا مخاطب از محتوای شما فاصله بگیرد.

۲. از تجهیزات مناسب استفاده کنید

برای تهیه خروجی باکیفیت‌تر لازم است تا از تجهیزات مختلفی استفاده کنید. برخی ممکن است بگویند که از همان میکروفون لپ تاپ برای ضبط استفاده می‌کنیم، اما شما بایستی توجه کنید که تهیه پادکست در چنین حالتی سبب می‌شود تا خروجی نهایی بسیار بی‌کیفیت جلوه کند. لذا برای تولید اپیزود باکیفیت پادکست می‌توانید از تجهیزات کاربردی زیر استفاده کنید:

  • کارت صدا یا میکسر
  • میکروفون حرفه‌ای
  • هدفون باکیفیت
  • پایه مخصوص میکروفون
  • پاپ فیلتر
  • استفاده از نرم افزارهای مخصوص ضبط صدا
  • بهره گیری از نرم افزارهای حرفه‌ای برای ویرایش اپیزود پادکست

۳. محیط مناسبی را برای ضبط اپیزود انتخاب کنید

ایده آل‌ترین حالت آن است که به استودیویی حرفه‌ای دسترسی داشته باشید. اما معمولا چنین امکانی برای اکثر افراد وجود ندارد به همین جهت بایستی محیط مناسبی را انتخاب کنید. محیط مناسب برای ضبط اپیزود پادکست نباید در آن صدای اضافه‌ای وجود داشته باشد و بهتر است که تمامی درب و پنجره‌ها را به طور کامل ببندید. قبل از ضبط اپیزود بهتر است تا تمامی دستگاه‌هایی را که صدا تولید می‌کنند خاموش کنید.

۴. صدای خود را گرم کنید

پیش از ضبط هر اپیزود بهتر است تا مدت زمانی را به تمرین و گرم کردن صدای خود اختصاص دهید. اگر گلو و تارهای صوتی شما به خوبی گرم شوند بدون تردید در تولید اپیزود پادکست عملکرد بسیار بهتری خواهید داشت.

بیشتر بخوانید:

فید RSS پادکست چیست؟

۵. اپیزودها را ویرایش کنید

برای تهیه خروجی مناسب و باکیفیت فراموش نکنید تا هر اپیزود را درنهایت ویرایش کنید و موسیقی مناسب را بسته به موقعیت به آن اضافه کنید.

۶. در هنگام ضبط به خود استراحت دهید

برای ضبط یک اپیزود طولانی لازم نیست تا از ابتدا تا انتها را پشت میکروفون باشید. شما می‌توانید بخشی از اپیزود را ضبط کنید و سپس به خود استراحت دهید و برای ضبط ادامه پادکست باز گردید.

در پایان باید گفت...

امروزه تولید پادکست تبدیل به یکی از مدل‌های محتوایی برای ارتباط و تعامل هرچه بیشتر با مخاطب شده است. ما در مجموعه نیک آوا تا به امروز فرصت تولید اپیزودهای مختلفی در ارتباط با موضوع نیکوکاری داشته‌ایم.
به همین جهت تصمیم گرفتیم تا در این بلاگ به شکل مفصل به موضوع تولید اپیزود پادکست خیریه بپردازیم و تجربیات خود در این مسیر را در اختیار شما قرار دهیم. خوشحال می‌شویم تا در بخش نظرات درمورد تجربیات خود به عنوان یک پادکستر یا یک شنونده یادداشتی را برای ما بگذارید.