اگر دیگران به پادکست شما گوش نمی‌دهند، حتماً یک جای کارتان ایراد دارد. اپیزودهای خود را اصلاح و سعی کنید به مخاطبان بیشتری دسترسی پیدا کرده و برنامه‌ای بسازید که بتوان به آن افتخار کرد. پادکست‌ها شباهت زیادی به خودروها دارند (تا آخر به حرفم گوش دهید!) آنها ممکن است در ابتدا جذاب و هیجان‌انگیز به نظر برسند، اما بدون وجود عشق و توجه مناسب به مرور زمان کهنه و فرسوده شده و به یک دردسر بزرگ تبدیل می‌شوند که نیاز به مراقبت پیدا می‌کنند.
صرف نظر از این قیاس، پادکست‌ها بسیار جذاب و سرگرم‌کننده هستند (حتی اگر دیگران در ابتدا به پادکست شما گوش ندهند). پس بیم و هراس به دل راه ندهید و سریعاً دست به کارهایی بزنید تا مشکلات و گرفتاری‌های شنوندگان برطرف شود!

5 دلیل اصلی گوش ندادن مخاطبان به پادکست‌های خیریه

نمی‌توان بابت حرکت نکردن پادکست در مسیر مورد انتظار تنها به یک دلیل اکتفا کرد. پادکسترهای موفق می‌دانند که مسائل و نکات جزئی فراوانی در سوق دادن مخاطبان به دریایی از ابهامات دخیل است. به جای غرق شدن در این ابهامات بهتر است به ایرادات رسیدگی و در طول زمان آنها را برطرف کنید.

1. دیده نشدن پادکست توسط مخاطب

اگر مخاطبان در تلاش و تقلا برای یافتن پادکست‌ هستند، مسلم بدانید که شنوندگان چندان زیادی را جذب نخواهید کرد. چند راه برای جلوگیری از این اتفاق وجود دارد که با انجام آنها می‌توانید به یک پادکست شایسته و مورد توجه مخاطبان تبدیل شوید.

از آنجا که شنوندگان در برنامه‌های مختلفی چون استیتچر (Stitcher)، اسپاتیفای (Spotify) و غیره حضور دارند، باید مطئمن شوید که در این دایرکتوری‌های پادکست قابل مشاهده هستید. هرچه در مکان‌های بیشتری حضور داشته باشید، احتمال دیده شدن‌تان توسط مخاطبان به شدت افزایش می‌یابد، بنابراین هر چه بیشتر، بهتر!

همچنین تلاش کنید تا به فهرست 100 تای برتر آی‌تیونز (iTunes) راه پیدا کنید. مسلماً این کار کمی دشوار است، اما اگر با تلاش و کوشش و ایجاد محتوای اختصاصی نامی برای خود دست و پا کنید به این هدف خواهید رسید. ورود به فهرست 100 تای برتر آی‌تیونز، تأثیرگذاری بر شنوندگان بالقوه را به طور چشمگیری افزایش می‌دهد. بنابراین ارزش دارد که وقت خود را صرف تلاش برای ورود به این فهرست کنید.

در نهایت اینکه شبکه‌های اجتماعی قدیمی و خوب را امتحان کنید!  توییتر، فیس‌بوک، اینستاگرام و غیره احتمالاً بهترین ابزار برای تبلیغ و ترویج رایگان پادکست هستند. با شنوندگان در تعامل و ارتباط باشید، آنها را مطلع نگه دارید و جهت دیده شدن برنامه‌هایتان، شنوندگان بالقوه را تشویق به اشتراک‌گذاری محتوا کنید.

2. طولانی بودن بیش از حد اپیزودها

پادکست‌های طولانی ممکن است بسیار خسته‌کننده و ملال‌آور باشند. کش دادن موضوعی 10 دقیقه‌ای در اپیزود یک ساعته یا 30 دقیقه‌ای ممکن است از حوصله شنوندگان خارج باشد (مگر اینکه حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشید و بتوانید شنوندگان را سرگرم نگه دارید تا مشکلی بروز نکند).

از ویرایش پادکست و کوتاه‌سازی زمان آن نترسید. قطعات بلند صوتی را در مرحله پس از تولید کوتاه کنید یا از طریق سناریونویسی (نوشتن اسکریپت) برنامه‌های خود، همه موضوعات را مختصر و مفید نگه دارید.

برای مطالعه:

فید RSS پادکست چیست؟

3. عدم شخصیت‌سازی

آخرین باری که به یک پادکست گوش دادید و پیش خود گفتید که «خدای من! این واقعاً خسته‌کننده است» را یادتان هست؟ شرط می‌بندیم که برای مدت طولانی آنجا نمانده‌اید، قطعاً اینطور است! اگر برنامه‌های شما شخصیت‌سازی نشده باشند مسلماً مخاطبان برنامه را خاموش کرده، به جای دیگری رفته و احتمالاً هرگز به شما بازنخواهند گشت!

به احتمال فراوان برخی‌ها به خاطر مجری مورد علاقه خود به پادکست‌ها گوش می‌دهند و به همین دلیل خیلی از پادکست‌های مشهور نظیر «Armchair Expert» دست به کپی‌برداری از امثال «BIG TIME» زده‌اند.

حتی عجیب‌ترین پادکست‌ها نیز می‌توانند از هوای تازه‌ای که مجری به محتوای برنامه می‌دمد، بهره ببرند. پادکست «Everything is Alive» را به عنوان یک پادکست فاقد متن (اسکریپت) با مجری‌هایی که اشیای بی‌جان را به صدا درمی‌آورند، مثال می‌زنیم. همانقدر که این برنامه ممکن است عجیب به نظر برسد، در نحوه روایت داستان‌ها منحصر به فرد عمل می‌کند که همه به شخصیت‌سازی عجیب و غریبی بستگی دارد که مخاطب را سرگرم نگه می‌دارد.

4. سناریونویسی بیش از حد اپیزودها

صبر کنید! مگر نگفتیم که باید سناریو یا اسکریپت پادکست را بنویسیم؟ پس مشکل چیست؟
در واقع استفاده از سناریو شبیه راه رفتن روی طناب است. رفتن در هر دو جهت (عدم وجود سناریو در برابر سناریونویسی بیش از حد) می‌تواند کنترل شما را به هم بزند.

وقتی پادکست‌ها بیش از حد اسکریپت می‌شوند، ممکن است غیرطبیعی جلوه کنند. در نقطه مقابل، نداشتن سناریو و اسکریپت می‌تواند شما را به سمت پراکنده‌گویی‌های بی‌فایده سوق دهد. بنابراین استفاده از سناریو معایب و مزایایی در پی دارد، اما می‌ارزد که سناریویی را حتی در صورت استفاده برای یادداشت‌ها در اختیار داشته باشید.

با پیاده‌سازی ایده‌های خود بر روی کاغذ، برنامه‌هایتان را تا حد امکان طبیعی جلوه دهید. آنچه نوشته‌اید را با صدای بلند بخوانید تا متوجه شوید که خوب به نظر می‌رسند یا خیر. به علاوه این گزینه پیش روی‌تان وجود دارد که یک دستیار مجری را وارد برنامه کنید تا کمی به هیجان محتوا بیافزاید.
حضور دستیاری در برنامه که بتوانید نظرات را با او رد و بدل کنید، باعث تقویت فی‌البداهگی پادکست می‌شود. در حال حاضر اکثر پادکسترها در برنامه‌هایی چون «2 Dope Queens» و «My Dad Wrote A Porno» چنین کاری را انجام می‌دهند، پس می‌دانید که چقدر کارساز است!

5. درهم‌ریختگی موضوعات

نکته عجیب در مورد مخاطبان این است که عاشق یک داستان جالب توجه با نقطه شروع، میانی و پایان جذاب هستند. دچار سوء تفاهم نشوید، چت‌هایی با پایان باز و حتی فاقد نظم و سامان نیز گاهی سرگرم‌کننده و جذاب به نظر می‌رسند، اما در نهایت پیام کلی شما ممکن است به راحتی نادیده گرفته شود.

استفاده از اسکریپت‌ها و یادداشت‌ها راه خوبی برای مقابله با این بی‌نظمی است. تعیین دقیق ساختار موضوعاتی که می‌خواهید به آن بپردازید، به ایجاد چارچوب مشخص برای شنوندگان کمک می‌کند (ناگفته نماند که آن به شما کمک می‌کند تا موضوعات را نیز تقسیم‌بندی کنید).

تعیین هدف برای پادکست خیریه

در زمان شروع به کار یک پادکست ممکن است همه چیز تا حدی مبهم و نامعلوم به نظر برسد، گویی در مه بسیار غلیظی حرکت می‌کنید. علت این است که همه چیز آنطور که باید مشخص و واضح نیست. اغلب پادکسترها نمی‌دانند مخاطبان هدف چه کسانی هستند و چه خواسته‌ای دارند، بنابراین لازم است که با دقت برنامه‌ریزی کرده و یک هدف کلی را برای برنامه‌های خود تعیین کنید.

شوی «The James Altucher» را تصور کنید. این پادکست که در سال 2015 شروع به کار کرد، در ابتدا چندان مورد توجه نبود اما به مرور زمان رشد کرد و حتی توانست آمار دانلودهای خود را یک شبه دو برابر کند!

نکته اینجاست که پادکست‌ها وقتی به موفقیت می‌رسند که خیلی از کارها را به درستی انجام ‌دهند، خواه این کار بروزرسانی تولید محتوا باشد یا بهبود کیفیت صدا، افزایش تعداد اپیزودها در هر ماه و غیره. اما رسیدن به این نقطه مستلزم تلاش و کوشش فراوان است. هدف‌گذاری مناسب، واقع‌بینانه‌ترین راه برای اطمینان از قرار گرفتن در مسیر صحیح است.

اهمیت هدف‌گذاری خیریه برای کسب موفقیت

شرط می‌بندیم که این هفته منتظر رسیدن چیزی مثل یک فیلم جدید، سریال تلویزیونی، آلبوم موسیقی یا هر چیز دیگری هستید. نکته مهم این است که می‌دانید چه زمانی این برنامه‌ها در اختیارتان قرار می‌گیرند و این خود نیمی از لذت و شادی است! ایجاد هیجان در شنوندگان یکی از دلایل مهم برای انتشار اپیزودهای مرتب و منظم است و به همین دلیل لازم است که اهدافی را برای خود تعیین کنید.

تعیین فرجه‌های زمانی به شما کمک می‌کند علاوه بر انتشار اپیزودهای منظم، شنوندگان را از قبل نسبت به برنامه مطلع کنید. تصمیم‌گیری درباره روز انتشار اپیزود به مخاطبان‌تان بستگی دارد. به گفته «The Podcast Host» دوشنبه‌ها بهترین روز برای انتشار محتوا و دسترسی به شنوندگان هستند.  اما اگر شنوندگان در طول هفته بسیار پرمشغله بوده و در تعطیلات پایان هفته وقت آزاد داشته باشند، در این صورت شاید شنبه یا یکشنبه برای‌تان مناسب‌تر باشد.

برنامه‌ریزی پخش اپیزودها در طول هفته (یا حتی ماه اگر جاه‌طلب هستید) واقعاً می‌تواند به شما در مسیر تبدیل شدن به یک پادکستر موفق کمک کند. پایبندی به فرجه‌های زمانی و انتشار اپیزودها در روزهای منظم، شنوندگان را مشتاق نگه می‌دارد و در درازمدت به ماشین تولید محتوای ناب تولید می‌شوید!

بیشتر بخوانید:

ChatGPT؛ دستیار پادکسترها در ایجاد محتوای جذاب

1. فراهم‌سازی امکان دیده شدن پادکست

اگر دیگران نتوانند پادکست شما را پیدا کنند، مسلماً به آن گوش نخواهند داد. فیلم‌های سینمایی را فرض کنید. دلیل رفتن مردم به سینما و تماشای جدیدترین اثر این است که فیلم سینمایی به واسطه تبلیغات در تلویزیون، رادیو، رسانه‌های اجتماعی، بیلبوردها و غیره مقابل دیدگان آنها قرار گرفته است! بنابراین اگر دیگران بدانند که پادکست شما دقیقاً کجاست و از چه طریقی می‌توانند به آن گوش دهند، در این صورت دیدن شدن پادکست راحت‌تر خواهد شد.

خوشبختانه پادکست خود را می‌توانید به مکان‌های زیادی ارسال و منتشر کنید. احتمالاً تا به حال با تعدادی از آنها نظیر اسپاتیفای، گوگل پادکستز (Google Podcasts) و غیره آشنا شده‌اید، اما لازم است تا حد امکان همه آنها را بشناسید.

2. زمان انتشار اپیزودها

پیش از این عنوان شد که دوشنبه معمولاً بهترین زمان برای انتشار اپیزودها و جذب شنوندگان در آغاز هفته کاری آنهاست (در تقویم میلادی)، اما لازم است که توضیح بیشتری در این رابطه داده شود.

هر پادکست دارای انواع مختلفی از شنوندگان است که برخی‌ از آنها آغاز هفته را برای گوش دادن به پادکست حین رفتن به محل کار ترجیح می‌دهند، در حالی که برخی دیگر زمان تعطیلات پایان هفته را به خاطر داشتن وقت آزاد ترجیح می‌دهند. پادکست «True Crime Garage» را در نظر بگیرید که معمولاً اپیزودهای خود را در روزهای چهارشنبه منتشر می‌کند، در حالی که پادکست «Dr Death» روزهای جمعه را برای این کار انتخاب کرده است.

3. استفاده از محتوای هفتگی یا ماهانه

علت اینکه افراد به پادکست گوش نمی‌دهند یا در طول اپیزودها حواسشان به جای دیگری معطوف است، معمولاً به خود شنوندگان و کثرت محتوا برمی‌گردد. اگر برنامه‌های زیادی را آماده می‌کنید، منطقی است که آنها را به طور مرتب و منظم منتشر کنید.
پادکست «The Daily» را در نظر بگیرید که اپیزودها را هر روز منتشر می‌کند! شاید این مستلزم کار و تلاش بسیار زیادی باشد (و البته اینطور است)، پس احتمالاً بهتر است که بین برنامه‌های خود فاصله بیاندازید. اگر از یک تیم کوچک یا «گروهی یک نفره» بهره می‌برید، بهتر است از محتوای هفتگی یا حتی ماهانه استفاده کنید.

خلاصه اینکه اگرچه دیگران دقیقاً نمی‌دانند چه می‌خواهند، اما یک خواسته مشخص دارند: اینکه سرگرم شوند! مادامی که پادکست خیریه شما مهیج و سرگرم‌کننده باشد، موفق به جلب رضایت افراد و مخاطبان خاص خود می‌شوید، از انجام این کار لذت می‌برید و بنابراین قطعاً در مسیر درست حرکت می‌کنید.!

منبع: وبسایت podcast